3. Frumusete, creier si bani (c.Banii)

                                   c.Banii

Pe un autocolant erau scrise aceste cuvinte: “Cel care are cele mai multe jucarii castiga”. Ce minciuna!  Mai multe jucarii, mai multi bani,  mai multe lucruri,  insa toate acestea nu aduc fericirea. De fapt ele accentueaza sentimentul de goliciune interioara. Nu vreau sa iti sugerez  sa locuiesti intr-o pestera,  dar te indemn cu toata vigoarea  sa evaluezi daca nu cumva iti formezi respectul fata de tine insuti  pe temelia bogatiileor materiale.

Bogatia materiala pare a fi scopul multora  din jurul nostru si cei mai multi oameni “si-au vandut sufletul” pentru atotputernicul ban, mintind, inseland si furand pentru a ajunge cat mai sus pe scara financiara. Contrat parerii majoritatii, succesul nu se pronunta B-A-N-I.

In Matei 6:19-41 Isus are insa ceva de spus despre bogatia materiala. Finantele nu sunt un aspect periferic  al credintei noastre. Isus a vorbit de mult mai multe ori despre bani decat despre dragoste.  El a vorbit despre  credinta si daruire cand a spus: “Pentru ca unde este comoara voastra acolo e si inima voastra.”

Cuvintele lui Isus sunt pline de sens :”Nimeni nu poate sluji la doi stapani. Caci sau va ura pe unul si va iubi pe celalalt; sau va tine la unul si va nesocoti pe celalalt.: Nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui Mamona” (Matei 6:24).

Maine va asteptam  cu un mesaj scurt : Numele meu este “Eu sunt”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s