5.Ce S-a gresit?

                                                     Ce S-a gresit?

    Raspunsul direct la aceasta intrebare este acesta : “Printr-un singur om a intrat pacatul in lume, si prin pacat a intrat moartea”.

   Primului barbat si primei femei ( Adam si Eva) le-a fost data o libertate foarte mare, dar de asemenea si o avertizare foarte serioasa : “din pomul cunostintei binelui si raului sa nu mananci, caci in ziua in care vei manca din el, vei muri negresit”. Acesta a fost un test ideal  a vointei omului de a asculta  ceea ce Dumnezeu a zis,  numai pentru simplu fapt ca Dumnezeu a spus. Dar diavolul a ispitit pe Eva  sa nu creada si sa nu asculte cuvintele lui Dumnezeu, si ea a cedat ispitei.

In acel moment pacatul a intrat in lume. Prin neascultarea lui deliberata, omul s-a despartit de Dumnezeu. In loc de a-L iubi pe Dumnezeu, Adam si Eva sau inspaimantat de El: “omul si nevasta lui s-au ascuns de Fata lui Dumnezeu printre pomii din gradina”. In loc sa fie in siguranta, increzatori si fericiti, pacatul i-a facut pe primii oameni sa le fie rusine, sa se simta vinovati si sa le fie frica.

     Dar Dumnezeu  a spus ca omul va muri daca nu asculta, si asa  s-a intamplat. Moartea inseamna separare si, intr-un moment teribil, omul a fost despartit de Dumnezeu. El de asemenea a inceput sa moara fizic, si astfel omul a avut un suflet mort si un trup muritor. Dar aceasta nu a fost totul: Copiii lui Adam si Eva  au mostenit firea lor corupta  si caracterul lor pacatos. De atunci incoace,  ca si poluarea la izvorul unui rau, otrava pacatului a curs spre toti  descendentii lui Adam, si astfel  moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricina ca toti au pacatuit.

   Multe din ziarele de astazi,  anunturile de la televizor si radio ne aduc aminte de faptul ca lumea este in dezordine. Este usor sa condamnam violenta, nedreptatea, dezordinea si incalcarile din societate, dar ianinte de acritica pe altii intreaba-te pe tine insuti daca esti perfect si daca traiesti o viata placuta unui Dumnezeu sfant.

Referintele biblice dupa care s-a dat raspunsul la aceasta intrebare sunt:

  • Romani 5:12

  • Genesa 2:17

  • Genesa 3:6

  • Genesa 3:8

  • Romani 5:12

  • 1Ioan 1:8

  • Romani 3:23

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s