6.Este pacatul ceva grav?

Cand descoperi ca ai o boala, este important sa te intrebi: “este grav?”  Este si mai important sa iti pui aceasta intrebare cand este vorba despre boala spirituala  a pacatului. Multi oameni admit cu o indiferenta  vesela ca sunt pacatosi, pentru ca nu au nici o idee ce inseamna aceasta.  Ei considera ca “fiind ceva omenesc”, si se adapostesc in spatele  faptului ca “fiecare face asa”. Dar prin aceste afirmatii ei incearca sa  fuga de adevarata problema: “Este pacatul ceva grav?” Iata cateva lucruri pe care Biblia le spune despre tine ca esti un pacatos.

                   Esti degradat. Aceasta nu inseamna ca esti atat de rau cum cineva poate fi, nici ca pacatuiesti tot timpul  in toate felurile posibile.  Nu inseamna ca nu poti nici distinge  intre ce este bine si ce este rau sau ca nu faci lucruri care sunt placute sau de ajutor. Dar inseamna ca pacatul a invadat fiecare parte a naturii si personalitatii tale – mintea, vointa, sentimentele, constiinta, dispozitia si imaginatia ta. “Inima este nespus de inselatoare  si de desnadajduit de rea”. Radacina problemei tale nu este ceea ce faci ci ceea ce esti tu! Pacatuiesti pentru ca esti un pacatos.

                  Tu esti corupt. La acest capitol Biblia nu ascunde adevarul cand spune: “Caci dinlauntru, din inima oamenilor, ies gandurile rele, preacurviile, curviile, uciderile, furtisagurile, lacomiile, viclesugurile, inselaciunile, faptele de rusine, ochiul rau, hula, trufia, nebunia”. Este de observat ca aceasta lista include ganduri, vorbe si actiuni. Aceasta arata ca in fata lui Dumnezeu tot pacatul este la fel de serios. Unii oameni isi limiteaza ideea  lor despre pacat la lucruri ca uciderea, adulterul si hotia,  dar Biblia  arata clar ca nu avem dreptul  sa gandim despre pacat in felul acesta. Pacat este orice nu atinge standardul perfect al lui Dumnezeu. Orice spunem, orice gandim sau facem si nu este facut perfect din punctul de vedere al lui Dumnezeu , este pacat. Poti raspunde la urmatoarea intrebare: “Cine poate zice: Mi-am pastrat inima, sunt curat de pacatul meu?”  Poti tu? Daca nu, esti corupt.

                 Tu esti sfidator.  Biblia ne invata ca pacatul este fardelege, o razvratire deliberanta  impotriva autoritatii si legii lui Dumnezeu.  Nici o lege civila nu te forteaza sa minti,  sa inseli, sa ai ganuri necurate sau sa pacatuiesti in alt fel. Tu alegi sa pacatuiesti.  Tu alegi sa calci legea sfanta a lui Dumnezeu. Tu nu-L asculti in mod deliberat  si aceasta este un lucru  serios pentru ca Dumnezeu este un jucator drept, un Dumnezeu care  se manie in orice vreme.  Dumnezeu nu poate sa  fie niciodata “usor”, referitor la pacat, si tu poti fi sigur ca nici un pacat nu va ramane nepedepsit.

                 O mica parte a pedepsei lui Dumnezeu pentru pacat  vine in viata aceasta. Dar pedeapsa finala va fi primita dupa moarte cand, in Ziua Judecatii, fiecare din noi are sa dea socoteala  despre sine insusi lui Dumnezeu.

        Referintele biblice dupa care s-a dat raspunsul la aceasta intrebare sunt:

  • Ieremia 17:9

  • Marcu 7:21,22

  • Proverbe 20:9

  • 1Ioan 3:4

  • Psalmul 7:11

  • Romani 14:12

One response to “6.Este pacatul ceva grav?

  1. Eu as muta semnul intrebarii dupa cuvantul ‘pacatul’ si m-as opri aici. Nu stiu de ce, dar nu as vrea sa ma hazardez in concluzii pripite.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s