8.Poate ajuta religia?

 Omul a fost numit un animal religios. “Enciclopedia Religiei si Eticii” da o lista cu sute  de feluri in care oamenii au incercat sa-si manifeste  sentimentele si dorintele lor religioase. Ei s-au inchinat soarelui, lunii si stelelor; pamantului, focului si apei; si-au facut idoli de lemn, de piatra si de metal. S-au inchinat la pesti, la pasari si animale. Ei s-au inchinat la nenumarati dumnezei si spirite care au fost produsele imaginatiilor lor pervertite. Altii au incercat sa se inchine Dumnezeului adevarat printr-o varietate vasta de sacrificii, ceremonii, sacramente si servicii religioase. Dar “religia” , oricat de sincera ar fi,  nu poate sa rezolve niciodata problema pacatului omului, pentru cel putin trei motive.

1.Religia nu poate niciodata sa il satisfaca pe Dumnezeu.

Religia este incercarea omului de a se indreptati pe sine inaintea lui Dumnezeu, dar orice astfel de incercare  ese zadarnica caci chiar eforturile cele mai mari ale omului sunt imperfecte si, deci, de neacceptat lui Dumnezeu. Biblia nu poate sa fie mai clara cand spune : “toate faptele noastre bune sunt o haina manjita”. Dumnezeu cere perfectiune; religia esueaza incercand sa raspunda acestei cerinte.

2.Religia nu poate sa inlature niciodata pacatul.

Virtutile tale nu pot  sa anuleze niciodata  pe cele rele. Daca o persoana devine dreapta inaintea lui Dumnezeu, aceasta se face nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni. Nici un efort sau experienta religioasa ca : botezul unui copil mic, confirmarea unui adolescent in biserica, botezul,cina, mersul la biserica, rugaciunile , darurile, sacrificiile de timp si efort, citirea Bibliei sau orice altceva – nu pot sa anuleze nici macar un pacat.

3.Religia nu poate niciodata sa schimbe natura pacatoasa a omului.

Comportarea unei persoane nu este problema, ci doar simptoma. Inima problemei omului este problema inimii omului si din natura, inima omului este corupta si depravata. Mersul la biserica si participarea la ceremoniireligioase, pot sa te faca sa te simti bine, dar ele nu te pot face bun. “Cum ar putea sa iasa dintr-o fiinta  necurata un om curat? Nu poate sa iasa niciunul”.

   Unele din activitatile religioase mentionate mai sus  sunt evident bune.  Este bine sa mergi la biserica , sa citesti Biblia si sa te rogi, pentru ca Dumnezeu ne spune sa facem aceste lucruri. Dar nu indrazni sa te rezumi la ele in a te face drept inaintea lui Dumnezeu.

Referintele biblice dupa care s-a dat raspunsul la aceasta intrebare sunt:

  • Isaia 64:6

  • Efeseni 2:9

  • Iov 14:4

One response to “8.Poate ajuta religia?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s