9.Este vreun raspuns?

 Da, este! Si Dumnezeu la dat.  Mesajul central al Bibliei este sumarizat in aceste cuvinte: “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica”.

            Am  vazut mai inainte  ca un Dumnezeu sfant si drept trebuie sa pedepseasca pacatul. Dar Biblia ne spune ca Dumnezeu este dragoste. In timp ce Dumnezeu uraste pacatul, El iubeste pe pacatosi si doreste ca sa-i ierte.  Dar cum poate un pacatos sa fie iertat  cu dreptate cand legea lui Dumnezeu cere moartea lui fizica si spirituala?  Numai Dumnezeu a putut rezolva aceasta problema si El a facut-o in persoana lui Isus Hristos. “Tatal a trimis pe Fiul ca sa fie Mantuitorul lumii”.

           Dumnezeu Fiul a devenit om luand asupra Sa  Insusi natura umana. Desi Isus a devenit pe deplin om, El a ramas pe deplin Dumnezeu. Biblia spune ca in Hristos locuieste trupeste toata plinatatea Dumnezeirii.  El a ramas pe deplin Dumnezeu ca si cum nu ar fi devenit om  si a devenit pe deplin om ca si cum nu ar fi fost Dumnezeu.  Isus Hristos este de aceea unic si Biblia confirma aceasta in multe feluri. Conceperea Lui  a fost unica; El nu a avut  un tata uman ci a fost conceput in pantecele unei fecioare  de puterea miraculoasa a  Duhului Sfant. Cuvintele Lui au fost unice. Oamenii erau uimiti de invatatura Lui,  pentru ca vorbea cu putere.  Minunile lui au fost unice: El mergea tamaduind orice boala si orice neputinta care era in norod, si in cateva ocazii chiar a inviat mortii. Caracterul Sau a fost unic. El a fost ispitit ca si noi in toate lucrurile , dar fara pacat a fost asa ca Dumnezeu Tatal a putut sa spuna despre El: ” Acesta e Fiul Meu prea iubit, in care imi gasesc placerea”.

     Remarca ultima propozitie!  Aceasta inseamna ca Isus ca om a pazit legea lui Dumnezeu  in toate amanuntele si de aceea nu a fost supus la dubla pedeapsa a mortii.  Totusi a fost arestat pentru o acuzatie fabricata, neadevarata,  condamnat pe baza unei evidente false si , in cele din urma, rastignit la Ierusalim. Dar moartea Lui nu a fost o actiune neprevazuta sau un accident  de neevitat. A fost totul dupa “sfatul hotarat si dupa stiinta mai dinainte a lui Dumnezeu”. Tatal Si-a trimis Fiul chiar cu scopul de a plati pedeapsa cu moartea a pacatului si Isus  a venit de buna voie. El insusi a spus ca scopul venirii Lui in lume a fost “ca sa-Si dea viata ca rascumparare pentru multi”. Moartea, ca si viata Lui, a fost unica.

        Este de o importanta vitala ca sa intelegi ce s-a intamplat cand Isus a murit si ce inseamna  moartea Lui pentru tine.

Referintele biblice dupa care s-a dat raspunsul la aceasta intrebare sunt:

  • Ioan 3:16

  • 1Ioan 4:8

  • 1Ioan 4:14

  • Coloseni 2:9

  • Luca 4:32

  • Matei 4:23

  • Evrei 4:15

  • Matei 3:17

  • Fapte. 2:23

  • Matei 20:28

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s