10.De ce crucea?

Toata invatatura Bibliei arata spre  moartea lui Isus. Nici viata lui perfecta, nici invataturile Lui minunate, nici minunile lui puternice nu sunt punctul central al mesajului Bibliei. Toate acestea sunt importante,  dar mai presus de toate este ca Isus  a venit in lume ca sa moara. De ce moartea Lui este atat de importanta? Raspunsul este ca El a murit ca un  Inlocuitor, ca un Purtator al pacatului si ca un Mantuitor.

    Isus inlocuitorul.  Aceasta demonstreaza dragostea lui Dumnezeu. Pacatosii sunt vinovati, pierduti si fara ajutor in fata legii sfinte a lui Dumnezeu  care cere pedepsirea fiecarui pacat.  Cum este posibil ca ei sa scape de mania drapta a lui Dumnezeu?  Raspunsul Bibliei este acesta: “Dumnezeu isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi,  Hristos a murit pentru noi”.  Ca parte din planul uimitor de mantuire, Dumnezeu Fiul,  in mod voluntar, a luat locul pacatosilor  si a purtat pedeapsa pe care o merita pacatul lor. Fiul lui Dumnezeu fara de pacat, de buna voie, a suferit si a murit pentru noi.

     Isus purtatorul pacatului.  Aceasta demonstreaza sfintenia lui Dumnezeu. Nu a fost nici o “simulare” in moartea lui Hristos.  Pedeapsa pentru pacat a fost platita in intregime. El a murit nu numai fizic ci si duhovniceste. Cand era pe cruce El a strigat: “Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce m-ai parasit?”  In accel moment ingrozitor, Dumnezeu Tatal si-a intors fata de la Fiul Sau prea iubit care atunci a indurat pedeapsa separarii de Dumnezeu. Remarca cat de bine arata  aceasta  desavarsita sfintenie a lui Dumnezeu. Tot pacatul, fiecare pacat, trebuia pedepsit – si cand Isus a luat locul pacatosilor El a devenit raspunzator  pentru pacatele pacatosilor.

      Isus Mantuitorul. Aceasta demonstreaza puterea lui Dumnezeu. Trei zile dupa moartea Lui, Hristos a fost dovedit cu putere ca este Fiul lui Dumnezeu, prin invierea mortior. In invierea lui Hristos din morti, Dumnezeu a demonstrat  cu putere ca El a acceptat moartea lui Isus in locul pacatosilor ca o plata care El poate sa ofere iertare fara plata, deplina acelora care altfel ar fi fost condamnati  sa petreaca vesnicia in iad.

          Dar cum ti se aplica aceasta tie? Cum poti tu sa devi drept inaintea lui Dumnezeu? Cum poate Hristos sa devina Mantuitorul tau?

Referintele biblice dupa care s-a dat raspunsul la aceasta intrebare sunt:

  • Romani  5:8

  • 1Petru  3:18

  • Marcu 15:34

  • Romani 1:14

  • Fapte 1:3

  • Romani 6:9

One response to “10.De ce crucea?

  1. Pingback: Nu Juca Teatru. | ILUSTRATII CRESTINE·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s