11.Cum pot eu sa fiu mantuit?

 Dupa tot ce ai citit pana acum, vrei tu cu adevarat sa fi mantuit? Vrei u sa devi drept inaintea lui Dumnezeu  – oricare ar fi pretul sau consecintele? Daca nu, nu ai inteles importanta  intrebarilor (postarilor) pe care le-ai citit.

    Daca Dumnezeu ti-a aratat nevoia ta,  si tu vrei sa fi  mantuit, atunci trebuie sa vi la Dumnezeu cu pocainta si credinta in Domnul nostru Isus Hristos.

     Trebuie sa te pocaiesti.   Aceasta este o schimbare completa fata de pacat. Trebuie sa fie o schimbare a mintii. Trebuie sa admiti ca esti un pacatos, un rebel impotriva unui Dumnezeu sfant si iubitor. Trebuie sa fie o schimbare a inimii – o reala parere de rau si rusine fata de ticalosia si murdaria pacatului tau. Apoi trebuie sa doresti sa-l parasesti si sa-ti schimbi directia in viata. Dumnezeu cheama si asteapta ca oamenii sa faca fapte vrednice de pocainta lor. Tu trebuie sa faci asta.  Dumnezeu nu va ierta nici un pacat  daca nu doresti sa-l parasesti, sa-l uiti.  A te pocai inseamna sa mergi intr-o directie noua, cautand cu toata inima sa traiesti pe o cale care place lui Dumnezeu.

     Trebuie sa ai credinta in Hristos.  Intai de toate, acesta  in seamna  a  accepta si a crede  ca Isus este “Hristosul”, Fiul Dumnezeului celui viu  si ca Hristos a murit pentru cei nelegiuiti. Al doilea, inseamna sa crezi ca prin outerea si dragostea Lui, Hristos poate si vrea sa te mantuiasca. Al treiloea, inseamna ca in realitate sa-ti pui increderea in Hristos, bazandu-te numai pe El ca sa te indreptateasca inaintea lui Dumnezeu. Natura ta pacatoasa si mandra se va lupta  impotriva abandonarii  increderii in bunatatea sau religia ta prorie. Totusi nu ai nici o alta alternativa.  Trebuie sa incetezi sa te increzi  in orice altceva  si sa te increzi numai in Hristos, care poate  sa mantuiasca in chip desavarsit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El.

            Daca Dumnezeu ti-a aratat nevoia ta, si ti-a dat  aceasta dorinta, atunci intoarce-te la Hristos- chiar acum! De dorit este sa te rogi Lui cu glas tare;  aceasta te va ajuta sa fi clar in ceea ce faci. Marturiseste-I ca esti un pacatos vinovat, pierdut si fara ajutor si cu toata inima ta cere-I lui Hristos sa te mantuiasca si sa-Si ia locul Lui de drept ca Domn in viata ta, dandu-ti putere sa parasesti  pacatul si sa traiesti pentri El.

             Biblia spune ca daca marturisesti cu gura ta pe Isus ca Domn, si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat  din morti, vei fi mantuit. Daca iti pui cu adevarat increderea in Hristos ca Mantuitor  at tau personal si-L recunosti pe El  ca Domn al tau, poti  sa consideri ca aceste promisiuni sunt ale tale.

Referintele biblice dupa care s-a dat raspunsul la aceasta intrebare sunt:

 • Fapte 20:21

 • Fapte 26:20

 • Matei 16:16

 • Romani 5:6

 • Evrei 7:25

 • Romani 10:9

 • Romani 10:13

5 responses to “11.Cum pot eu sa fiu mantuit?

  • Oricine poate fi mantuit indiferent de ce a facut in viata aceasta … La fel a fost talharul de pe cruce care a murit in aceasi zi cu Isus … Hotul a fost mantuit atunci pe cruce ..

  • Prietene, ” necesar”, nu subestima puterea lui Dumnezeu, El poate sa te mintuiasca si cu forta daca vrea, dar El este asa de gentleman ca nu trece peste vointa ta si te respecta….tu esti cel care trebuie sa decizi daca vrei sa fii mintuit!…ce este cu neputinta la oameni , este cu putinta la Dumnezeu….sa nu uiti asta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s