12.Acum pe ce drum?

Daca acum ti-ai pus increderea in Hristos sunt multe lucruri minunate de care te poti bucura. De exemplu, acuma esti intr-o relatie buna cu Dumnezeu. Biblia numeste asta ca fiind indreptatit si spune ca diindca suntem socotiti neprihaniti, prin credinta, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos. Prin Hristos, pacatele tale au fost indepartate: “oricine crede in El, capata  prin Numele Lui , iertarea pacatelor. Acum esti un membru in familia lui Dumnezeu: “tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui  Dumnezeu”. Tu esti acum in siguranta vesnica :”nu este nici o osandire pentru ceice sunt in Hristos Isus”.  Dumnezeu insusi a venit in viata ta in persoana Duhului Sfant :
“Duhul Celui ce a inviat pe Isus dintre cei morti locuieste in voi”.

Acum ai nevoie ca sa cresti  in noua ta viata spirituala. Iata patru lucruri importante la care trebuie sa dai atentie deosebita:

Rugaciunea. Acum tu poti sa vorbesti cu Dumnezeu ca Tata al tau, lucru pe care n-ai putut sa-l faci niciodata inainte. Poti sa i te inchini Lui, preamarindu-L  pentru slava, puterea, sfintenia si dragostea Sa. Poti sa-I ceri zilnic iertare. Nici chiar cei care au devenit copii ai lui Dumnezeu nu sunt perfecti, dar daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept, ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire. Poti sa-I multumesti in fiecare zi pentru bunatatea Lui fata de tine. Sunt atat de multe lucruri pentru care vei vrea sa-I multumesti,  inclusiv pentru binecuvantarile vietii de  fiecare zi pe care le luam  ca de la sine  atat de usor. Dar vei  vrea in special  sa-I multumesti  pentru ca te-a mantuit,  pentru ca te-a primit in familia Lui si pentru ca ti-a dat viata vesnica. Niciodata n-ar trebui sa iti fie greu  sa faci asta! Poti de asemenea sa-I ceri ajutor,  tarie si calauzire in viata ta proprie  si in vietile altor. In particular,  vei dori sa te rogi pentru alti oameni pe care-i cunosti  si care sunt departe de Dumnezeu asa cum ai fost si tu o data.

Citirea Bibliei.  In rugaciune, tu stai de  cu Dumnezeu. Prin Biblie El iti vorbeste tie. De aceea este foarte  important ca sa o citesti in fiecare zi, sa descoperi ce este  placut inaintea Domnului. Facand aceasta, cere-I Lui sa te faca sa pricepi intelesul ei si sa asculti invataturile ei, ca prin ea sa cresti spre mantuire.

Partasia.   Acum ai devenit un membru al familiei lui Dumnezeu. El vrea sa te intalnesti regulat cu fratii si surorile tale! “Sa nu parasim adunarea noastra.. ci sa ne indemnam unii pe altii”. Aceasta inseamna sa te alaturi unei adunari locale si fa lucrul acesta cat se poate de repede. Alegerea adunarii sau binericii potrivite nu este  intotdeauna usor si va trebui s-o gasesti pe aceea care crede  si invata cu claritate adevarurile biblice pe care le-ai citit.  In adunarea ta locala vei afla  mai mult despre Dumnezeu, vei beneficia  de experientele altora, vei invata importanta directiilor speciale  ale lui Dumnezeu referitoare  la botez si cine sfanta. Vei  descoperi bucuria  impartasirii cu altii a darurilor si abilitatilor  pe care Dumnezeu ti le-a dat. Tu ai nevoie de adunare si adunarea are nevoie de tine!

Slujirea.   Va fi privilegiul tau  sa slujesti  Domnului Dumnezeului tau, din toata inima ta si din tot sufletul tau. Intotdeauna adu-ti aminte  ca El ne-a mantuit  si ne-a chemat  la o viata sfanta.  Fa ca sfintenia sa fie ca o prioritate absoluta. Voia lui Dumnezeu  deste sfintirea voastra. Apoi cauta sa folosesti darurile tale  particulare  in serviciul lui Dumnezeu . Tine minte  ca ai fost creat in Hristos Isus pentru fapte buna. In final fii atent  la posibilitatile  care apar  de a  spune  si altora cat de mult a facut Domnul pentru tine. Spunand altora despre Hristos nu este numai o datorie  a acelora care si-au pus  increderea in El, dar este si o experienta extraordinara!

De acum incolo cauta sa  traiesti in asa fel incat in orice domeniu al vietii tale sa vestesti puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din intuneric la lumina Sa minunata.

Referintele biblice dupa care s-a dat raspunsul la aceasta intrebare sunt:

 • Romani 5:1
 • Fapte 10:43
 • Ioan 1:12
 • Romani 8:1
 • Romani 8:11
 • 1Ioan 1:9
 • Efeseni 5:10
 • 1Petru 2:2
 • Evrei 10:25
 • Deuteronom 10:12
 • 2Timotei 1:9
 • 1Tesalo. 4:13
 • Efeseni 2:10
 • Marcu 5:19
 • 1Petru 2:9

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s