Penticostalii din Ungaria plang ….

Am fost duminică la Micherechi în Ungaria să mă întâlnesc cu românii penticostali la Sărbătoarea mulţumirii. Erau trişti cu cozonacul pe masă. Noua lege a cultelor dată pe 12 iulie şi care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2012 interzice Cultul Penticostal (10000 oameni în 146 biserici), Cultul Adventist (12000 membri în 368 biserici), Biserica Metodistă (2000 membri în 34 biserici) şi alte culte mai mici.

Am fost întotdeauna împotriva legilor date în miez de vară. Soarele care te bate în cap prin fereastra parlamentului face mult rău. De asemenea vinul de Tokay băut seara cu găleata nu aduce dimineaţa decât mahmureală legislativă.

Cert este că pentru românii din Ungaria trece al doilea tăvălug de foc. După ce le-au luat dreptul de a fi români, acum le iau dreptul de-a fi penticostali. Au dreptul doar la „ciocu mic” şi să lucreze în răsadniţe pentru a duce la oraş legume proaspete.

De aceea mâncau din cozonac cu lacrimi…

Rugaţi-vă pentru ei…

P.S. Dr. Kalman Meszaros, preşedintele Uniunii Baptiste din Ungaria consideră legea binevenită întrucât i-a recunoscut pe baptişti printre cei rămaşi în viaţă. Deocamdată. O să vă vină rândul şi vouă, fraţilor. Apoi încet, încet şi nouă…

 V l a d i m i r _ P u s t a n

Sursa : Ciresarii.ro

6 responses to “Penticostalii din Ungaria plang ….

  1. „şi a făcut ca toţi: mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte, şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără să aibă semnul acesta …” (vers. 16-17).

    Faptul că mai există comunităţi protestante care refuză să intre în marea unificare, va deranja foarte mult Conciliul Mondial al Bisericilor. Aceştia vor fi acei care cred într-un singur Dumnezeu adevărat şi veşnic, care s-a descoperit în Isus Hristos spre salvarea şi mântuirea noastră. Ei îl vor respinge pe Anticrist, pentru că Îl recunosc ca singurul Cap numai pe Hristos.

    Această dogmă caracterizează formaţiunea cu cunoştinţă falsă despre Dumnezeu şi Hristos. De aceea instituţia aceasta a prigonit mai mult ca oricare altă organizaţie pe credincioşii de altă convingere şi gândire, vărsând şiroaie de sânge în trecut. Tot aşa se va întâmpla atunci din nou cu acei care nu vor accepta semnul bisericii-mamă şi vor fi prigoniţi. Pe de altă parte, cine crede dogma trinitară şi este botezat trinitar, poartă prin aceasta automat semnul. Aşa după cum se ştie, biserica romană pretinde a fi singura autoritate mântuitoare, că în ea singură se află scăpare, pentru că numai prin ea şi sacramentele ei se poate primi salvarea. Demnitarii din biserici exercită practici religioase în faţa oamenilor de la naştere până la moarte – cu rezultatul că membrii lor vor ajunge în focul iadului cu toate sacramentele dătătoare de mântuire. Este aceasta mântuire? Sfânta Scriptură spune altceva (Fap. 4, 10-12).

  2. Sa treaca la baptisti cei impiedica in cer va fi osingura Biserica ,Biserica lui HRISTOS

  3. Ferice de cei ce vor rezista pina la sfirsit . Asa i-si va curata argintarul argintul de cenusa –pri foc . Poate nu am dreptate, dar parca –democratia si libertatea – din Romania a facut mai multa paguba biserci lui HRISTOS, decit comunismul. Sa ne aducem aminte de primi –crestini si ne vom simti mai usurati . GOD hep us. .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s