Ingrediente
4 cartofi medii
100 gr crema Focsani (sau branza burduf; sau telemea)
1/2 ceapa
1 ou mic
1/4 lingurita boia dulce
sare, piper
1 lingura ulei
Sos de smantana cu marar
100 ml smantana
4 fire marar
1 varf cutit chili
1 varf cutit boia dulce
sare
Portii: 2
Preparare
- Pentru sos se amesteca smantana, mararul tocat, boiaua si chili. Se adauga putina sare.
- Cartofii se freaca cu buretele de sarma sau o perie aspra. Se inteapa usor, cu o furculita de jur imprejur. Se coc in cuptor la 200C pentru 45-60 minute (pana cand furculita intra usor in ei; timpul depinde de marimea cartofilor). Se lasa sa se racoreasca, apoi se taie in doua pe lung. Se scobesc de miez, lasand insa putin miez pe coaja.
- Intr-o tigaie mica se caleste ceapa tocata foarte marunt in 1 lingura ulei. Cand e gata se trage tigaia de pe foc si se adauga piper si boia peste ceapa.
- Miezul scobit din cartofi se amesteca cu ceapa calita, oul batut (daca nu aveti 1 ou mic, bateti bine 1 ou normal si puneti doar jumatate din el peste cartofi) si branza. Se amesteca bine. Se condimenteaza amestecul cu sare dupa gust.
- Cu acest amestec se umplu cartofii scobiti.
- Se pun cartofii intr-o tava si se coc 10 minute la 200C. Se porneste apoi cuptorul pe grill si se mai lasa 10 minute, pana sunt rumeni deasupra.
- Se servesc cartofii calzi stropiti cu sos de smantana si salata verde.
Sfatul nostru :
Inainte de fiecare masa, cere binecuvantarea Domnului pentru bucatele preparate, ca semn de multumire pentru ele.
Reteta de la “e-retete”