Ingrediente
1 kg carne tocata vita si porc, 3 buc ceapa, 5 felii de franzela, 2 oua, 150 gr pesmet, 4 catei de usturoi, 1 legatura de patrunjel proaspat, sare si piper dupa gust, 300 ml ulei pentru prajit, 40 ml ulei pentru calit ceapa.
Mod de preparare
- Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Franzela se inmoaie in apa rece si se stoarce. Patrunjelul se taie marunt.
- Intr-un bol adaugam : carnea tocata, ouale, ceapa calita, franzela, usturoiul pisat, 50 gr pesmet, patrunjelul tocat, condimentam cu sare si piper dupa gust apoi amestecam bine compozitia pana devine omogena.
- Formam parjoalele, ca si chiftelele, doar ca sunt mai mari si plate.
- Se trec prin pesmet apoi se pun intr-o tigaie cu ulei incins la prajit.
- Se prajesc cca7 min pe fiecare parte la foc potrivit.
- Se scot pe hartie absorbanta , apoi se aseaza pe platou. Se decoreaza cu verdeata si legume, dupa preferinta.
- Se pot servi cu sos de legume, garnituri, salate, mujdei de usturoi, etc.
Sfatul nostru :
Inainte de fiecare masa, cere binecuvantarea Domnului pentru bucatele preparate, ca semn de multumire pentru ele.