Parjoale

parjoale

Ingrediente

1 kg carne tocata vita si porc, 3 buc ceapa, 5 felii de franzela, 2 oua, 150 gr pesmet, 4 catei de usturoi, 1 legatura de patrunjel proaspat, sare si piper dupa gust, 300 ml ulei pentru prajit, 40 ml ulei pentru calit ceapa.

Mod de preparare

  1. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Franzela se inmoaie in apa rece si se stoarce. Patrunjelul se taie marunt.
  2. Intr-un bol adaugam : carnea tocata, ouale, ceapa calita, franzela, usturoiul pisat, 50 gr pesmet, patrunjelul tocat, condimentam cu sare si piper dupa gust apoi amestecam bine compozitia pana devine omogena.
  3. Formam parjoalele, ca si chiftelele, doar ca sunt mai mari si plate.
  4. Se trec prin pesmet apoi se pun intr-o tigaie cu ulei incins la prajit.
  5. Se prajesc cca7 min pe fiecare parte la foc potrivit.
  6. Se scot pe hartie absorbanta , apoi se aseaza pe platou. Se decoreaza cu verdeata si legume, dupa preferinta.
  7. Se pot servi cu sos de legume, garnituri, salate, mujdei de usturoi, etc.

Sfatul nostru :

Inainte de fiecare masa, cere binecuvantarea Domnului pentru bucatele preparate, ca semn de multumire pentru ele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s