Carbonara cu bacon afumat

carbonara

Ingrediente

  • 400 g paste
  • 100 g unt
  • 200 g bacon
  • o salata verde
  • 150 ] ml smântână
  • sare, piper alb
  • 200 g caşcaval

Preparare

1. Se spală cartofii şi se pun la fiertmai mult

1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce au fiert, se scot în sită şi se trec prin câteva jeturi de apă rece ca să nu se lipească între ele.
2. Separat, se topeşte untul într-o crăticioară, se adaugă smântâna şi se condimentează cu sare şi piper, în funcţie de preferinţe. Între timp, într-un bol, se dă caşcavalul pe răzătoare, apoi se adaugă în crăticioara cu sos de pe foc. Se  amestecă bine până ce se obţine un sos cremos.
3. Feliile de bacon se pun să se prăjească în tigaia unsă cu puţin ulei de floarea-soarelui. După ce s-au rumenit pe ambele părţi, se scot pe un platou să se scurgă.
4. Pastele se amestecă cu sosul carbonara şi cu baconul afumat şi se servesc ornate cu frunze de salată.

Sfatul nostru :

Inainte de fiecare masa, cere binecuvantarea Domnului pentru bucatele preparate, ca semn de multumire pentru ele.

Reteta de la: “Unica”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s