Prăjitură fină

prajitura_fina

Ingrediente

  • 4 bucati ouă
  • 4 lingura apă
  • 8 linguri zahăr
  • 8 linguri făină
  • 2 foi napolitană
  • 1 pachet margarină
  • 300 g zahăr
  • 250 g nucă măcinată
  • 4 bucati ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 2 lingura cacao
  • 1 plic capuccino
  • 1 margarină
  • 50 g ciocolată

Preparare

1. Pentru aluat, se bat albuşurile cu zahărul,mai mult

1. Se mixează ingredientele pentru foi. Se împarte aluatul în două şi se coc foile.
2. Pentru prima cremă se caramelizează zahărul, se amestecă cu margarina şi nuca. Se umplu foile de napolitană şi se presează.
3. Pentru a doua cremă se fierb la bain-marie ingredientele, mai puţin margarina, până se îngroaşă. Se freacă spumă margarina şi se încorporează treptat în crema răcită.
4. Se aşază pe planşetă o foaie, se unge cu ½ din a doua cremă, se suprapun napolitanele cu cremă, se ung cu crema a doua rămasă şi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se glazurează cu ciocolată topită cu puţin ulei la bain-marie. Se taie prăjitura după ce a stat la frigider 2-3 ore.

Sfatul nostru :

Inainte de fiecare masa, cere binecuvantarea Domnului pentru bucatele preparate, ca semn de multumire pentru ele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s