Ingrediente
4 piepti de pui sau 1 pui intreg transat si dezosat
1 lingura ulei
3 linguri unt nesarat
4 buc praz (doar partea alba)
o ceapa mica tocata
4 morcovi taiati in jumatate pe lungime
2 linguri patrinjel tocat
cartofi albi (mici sau taiati in jumatate)
1 cana smantana
suc proaspat de lamaie dupa gust
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade celsius. Spala puiul si maseaza-l cu sarea si piperul negru. Incalzeste uleiul impreuna cu 1 lingura de unt intr-o tavita potrivita pentru cuptor, la foc mediu, adauga carnea de pui si prajeste-o pe ambele parti cate 10 minute pe fiecare parte. Transfera carnea pe o farfurie.
Toarna grasimea din tava, pune celelalte 2 linguri de unt ramase si prajeste prazul si ceapa la foc mic spre mediu, amestecand ocazional pana cand devin aurii, aproximativ 5-7 minute. Adauga puiul, cu partea cu piele in sus, morcovii , si putina apa, apoi fierbe pana cand cantitatea de lichid scade la jumatate, 3-4 minute. Acopera tavita, si da-o la cuptor pentru 20-25 de minute. Daca lichidul scade foarte tare poti sa mai adaugi apa.
Intre timp curata cartofii de coaja si fierbe-i in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert amesteca-i cu patrunjelul tocat si amesteca bine.
Scoate puiul de la cuptor, aduga smantana, sare, piper si suc de lamaie dupa gust, amesteca bine, dupa care adauga si cartofii.
Sfatul nostru :
Inainte de fiecare masa, cere binecuvantarea Domnului pentru bucatele preparate, ca semn de multumire pentru ele.
Reteta de la ” Culinar”