Biscuiti cu fulgi de ovaz

reteta_1969_372

Ingredientele

sunt pentru două porții de biscuiți cu fulgi de ovăz, astfel că le puteți înjumătăți daca vi se pare prea mult. – 3 cești de zahăr (aproximativ 360g) – 1 pachet de margarina și jumătate (eu am pus 250g) – foarte bine se poate pune și unt – 4 ouă – 2 lingurițe bicarbonat de sodiu (merge și praf de copt) – 2 lingurițe scorțișoară

– 2 lingurițe esență de vanilie
– 1 linguriță sare
– 3 căni de făină (cam 400g)
– 6 căni de fulgi de ovăz (aproximativ 800g)
– 3 cești de stafide (eu am pus merișor uscat)

Preparare:

Pentru început am amestecat margarina (trebuie să fie la temperatura camerei) cu zahărul. Dacă nu aveți răbdare puteți încerca să amestecați puțin la bain-marie, ca să se încălzească margarina.

Separat, am amestecat fulgii de ovăz cu merișoarele (sau stafide) și scorțișoară pe de o parte, iar în alt castron făina cu sarea.

Peste amestecul de margarină și zahăr am început să adaug ouăle, bicarbonatul stins în puțin oțet, esența de vanilie și făina. După ce s-a omogenizat am adăugat și fulgii de ovăz cu merișoarele uscate.

Se obține un aluat sfărâmicios, puțin mai dificil de amestecat. Am pregătit o tavă tapetată cu hârtie de copt și biscuiții i-am făcut luând un bulgăraș de aluat în palmă, apoi turtindu-l.

Dacă avem cuptorul încins, biscuiții sunt gata în 15 minute. Daca îi țineți mai mult se întăresc.

 

Sfatul nostru :

Inainte de fiecare masa, cere binecuvantarea Domnului pentru bucatele preparate, ca semn de multumire pentru ele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s