Ciulama de pui cu ardei copt

ciulama-puiIngrediente:

  • 4 pulpe inferioare de pui (ciocănele) sau integrale dacă sunt mici
  • 2 ardei copţi mari (din conservă)
  • 2 căni de mazăre congelată sau din conservă
  • 1,2 litri supă de pui sau legume
  • 1 ceapă medie
  • 1 cană de smântână grasă
  • 2 linguri de făină
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri mărar tocat
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tocaţi ceapa.
  2. Încingeţi uleiul într-o cratiţă sau tigaie adâncă.
  3. Adăugaţi şi sotaţi ceapa 30 de secunde.
  4. Adăugaţi carnea şi mai sotaţi 1 minut.
  5. Stingeţi cu supa.
  6. Acoperiţi parţial şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 40 de minute.
  7. Până fierbe carnea, tăiaţi fâşii ardeiul copt.
  8. Adăugaţi ardeiul copt peste carne şi mai lăsaţi să fiarbă câteva minute.
  9. Adăugaţi mazărea congelată sau din conservă (scursă de apă).
  10. Până nu începe să fiarbă din nou, faceţi un liezon din smântână cu făină. Amestecaţi bine pentru a preveni formarea cocoloaşelor. Diluaţi cu zeamă fierbinte din cratiţă.
  11. Turnați liezonul peste carne amestecând bine.
  12. Lăsaţi să dea din nou în clocot până se înmoaie mazărea.
  13. Adăugaţi mărarul tocat.
  14. Asezonaţi cu sare (dacă mai e cazul) şi piper proaspăt.

Sfatul nostru :

Inainte de fiecare masa, cere binecuvantarea Domnului pentru bucatele preparate, ca semn de multumire pentru ele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s