Ingrediente:
- 4 pulpe inferioare de pui (ciocănele) sau integrale dacă sunt mici
- 2 ardei copţi mari (din conservă)
- 2 căni de mazăre congelată sau din conservă
- 1,2 litri supă de pui sau legume
- 1 ceapă medie
- 1 cană de smântână grasă
- 2 linguri de făină
- 2 linguri ulei
- 2 linguri mărar tocat
- sare
- piper proaspăt măcinat
Preparare:
- Curăţaţi şi tocaţi ceapa.
- Încingeţi uleiul într-o cratiţă sau tigaie adâncă.
- Adăugaţi şi sotaţi ceapa 30 de secunde.
- Adăugaţi carnea şi mai sotaţi 1 minut.
- Stingeţi cu supa.
- Acoperiţi parţial şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 40 de minute.
- Până fierbe carnea, tăiaţi fâşii ardeiul copt.
- Adăugaţi ardeiul copt peste carne şi mai lăsaţi să fiarbă câteva minute.
- Adăugaţi mazărea congelată sau din conservă (scursă de apă).
- Până nu începe să fiarbă din nou, faceţi un liezon din smântână cu făină. Amestecaţi bine pentru a preveni formarea cocoloaşelor. Diluaţi cu zeamă fierbinte din cratiţă.
- Turnați liezonul peste carne amestecând bine.
- Lăsaţi să dea din nou în clocot până se înmoaie mazărea.
- Adăugaţi mărarul tocat.
- Asezonaţi cu sare (dacă mai e cazul) şi piper proaspăt.
Sfatul nostru :
Inainte de fiecare masa, cere binecuvantarea Domnului pentru bucatele preparate, ca semn de multumire pentru ele.