Tocana de porc cu ceapa

hagymas-final  Ingrediente:

  • 1,6 kilograme ceafă de porc fără os
  • 1,8 kilograme de ceapă
  • 6 linguri de făină
  • 1-2 ardei iuţi (opţional)
  • 5 linguri ulei
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Tăiaţi ceafa de porc în cuburi potrivit de mari.
  2. Bateţi uşor fiecare bucată de carne cu ciocanul pentru şniţele.
  3. Curăţaţi ceapa şi tăiaiţi-o peştişori.
  4. Tăiaţi ardeiul mărunt.
  5. Amestecaţi făina cu 1 lingură rasă de sare şi una de piper.
  6. Treceţi bucăţele de carne prin făină. Scuturaţi excesul.
  7. Încingeţi uleiul într-o cratiţă adâncă, cu capac. Ideal un ceaun sau alt vas din fontă.
  8. Prăjiţi la foc iute carnea, în mai multe reprize carnea, până se rumeneşte la suprafaţă.
  9. Scoateţi carnea deoparte.
  10. Sotaţi ceapa.
  11. Adăugaţi carnea în vas, ardeiul iute şi foaia de dafin.
  12. Fierbeţi acoperit timp de aproximativ 90 de minute, până când carnea este pătrunsă iar ceapa s-a transformat într-un sos gros. Dacă e cazul, mai adăugaţi apă.
  13. Asezonaţi cu sare şi piper.

Se serveşte fierbinte cu piure de cartofi sau mămăligă.

Sfatul nostru :

Inainte de fiecare masa, cere binecuvantarea Domnului pentru bucatele preparate, ca semn de multumire pentru ele.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s