Fasole batuta

700-mancare-de-fasoleIngrediente mancare

  • 1 kg de fasole
  • 5 cepe
  • un morcov mare sau 2 potriviti
  • 2 pastarnaci potriviti
  • 100 g telina
  • 300 ml ulei
  • sare
  • bulion

Mod de preparare reteta

Dupa ce se alege fasolea, se spala si se pune la fiert cca 20-30 minute. Se pune apa calduta intr-o alta cratita in care se rastoarna fasolea si se lasa la fiert impreuna cu zarzavatul tocat marunt (ceapa, telina, morcovul si pastarnacul) si cu o jumatate de cescuta de ulei.

Se lasa sa fiarba. Se face rentasul (ceapa tocata marunt se pune la calit dupa care se adauga bulion) si se toarna peste fasolea fiarta si se mai lasa 15 minute.

Se gusta de sare si cand este gata se mixeaza.

Se orneaza cu retasul preparat in prealabil.

Sfatul nostru :

Inainte de fiecare masa, cere binecuvantarea Domnului pentru bucatele preparate, ca semn de multumire pentru ele.

de la : Retetepentrutine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s