Ingrediente mancare
- o varza medie
- 2 cepe medii
- 500 g cartofi
- 2 linguri cu pasta de rosii
- 4-5 catei de usturoi
- 2 frunze de dafin
- condimente pentru legume
- sare si piper dupa gust
- ulei vegetal
Mod de preparare reteta
Se curata si se spala bine ceapa si varza.
Ceapa se taie semicerc.
Se toarna citeva linguri de ulei vegetal intr-un vas si se aprinde focul.
Cind se incalzeste uleiul, punem ceapa la calit. Varza se taie pai. Se pune apoi in vas peste ceapa si se amesteca. Daca este nevoie, se mai adauga apa calduta.
Micsoram flacara, punem capacul si in acest rastimp curatim cartofii si ii taiem sferturi.
Adaugam sare, boia de ardei dulce, piper negru macinat si frunzele de dafin. Amestecam si lasam tocanita la foc mic, sub capac, pana se gatesc cartofii. Deasemenea, daca mai este nevoie, se mai adauga apa calduta. Cind cartofii sunt aproape gata, punem pasta de rosii si usturoiul maruntit.
Amestecam si mai tinem la foc 4-5 minute.
Este o reteta de post delicioasa, dar se poate servi si cu carnati prajiti sau carne prajita. Noi am asortat-o cu carnati de bere prajiti.
Sfatul nostru :
Inainte de fiecare masa, cere binecuvantarea Domnului pentru bucatele preparate, ca semn de multumire pentru ele.
de la : Retetepentrutine