Cartofi umpluti cu branza

phpThumb_generated_thumbnailjpgIngrediente

4 cartofi medii
100 gr crema Focsani (sau branza burduf; sau telemea)
1/2 ceapa
1 ou mic
1/4 lingurita boia dulce
sare, piper
1 lingura ulei

Sos de smantana cu marar

100 ml smantana
4 fire marar
1 varf cutit chili
1 varf cutit boia dulce
sare

Portii: 2

Preparare

  1. Pentru sos se amesteca smantana, mararul tocat, boiaua si chili. Se adauga putina sare.
  2. Cartofii se freaca cu buretele de sarma sau o perie aspra. Se inteapa usor, cu o furculita de jur imprejur. Se coc in cuptor la 200C pentru 45-60 minute (pana cand furculita intra usor in ei; timpul depinde de marimea cartofilor). Se lasa sa se racoreasca, apoi se taie in doua pe lung. Se scobesc de miez, lasand insa putin miez pe coaja.
  3. Intr-o tigaie mica se caleste ceapa tocata foarte marunt in 1 lingura ulei. Cand e gata se trage tigaia de pe foc si se adauga piper si boia peste ceapa.
  4. Miezul scobit din cartofi se amesteca cu ceapa calita, oul batut (daca nu aveti 1 ou mic, bateti bine 1 ou normal si puneti doar jumatate din el peste cartofi) si branza. Se amesteca bine. Se condimenteaza amestecul cu sare dupa gust.
  5. Cu acest amestec se umplu cartofii scobiti.
  6. Se pun cartofii intr-o tava si se coc 10 minute la 200C. Se porneste apoi cuptorul pe grill si se mai lasa 10 minute, pana sunt rumeni deasupra.
  7. Se servesc cartofii calzi stropiti cu sos de smantana si salata verde.

Sfatul nostru :

Inainte de fiecare masa, cere binecuvantarea Domnului pentru bucatele preparate, ca semn de multumire pentru ele.

de la E-retete

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s