Ingrediente
Foaia de rulada: 5 oua, 5 linguri zahar, 7 linguri faina, 2 plicuri zahar vanilat.
Crema de ciocolata: 2 oua, 100 ml lapte, 150 gr ciocolata, 250 gr unt sau margarina, esenta de rom, 150 gr zahar.
Decor: crema de ciocolata , nuca de cocos
Mod de preparare crema de ciocolata
- Intr-un cratita se adauga ouale, zaharul, laptele , ciocolata si amestecam bine.
- Se pune cratita pe foc si amestecam continuu pana cand incepe sa fiarba iar crema incepe sa se ingroase.
- Se ia de pe foc , se amesteca cateva momente si se lasa la rece.
- Separat intr-un vas untul se omogenizeaza cu crema fiarta si racita , iar la final se adauga esenta de rom.
Mod de preparare foaie de rulada
- Albusurile se bat cu zahar spuma, se adauga galbenusurile pe rand , zaharul vanilat si amestecam. Se adauga faina si amestecam usor pana se incorporeaza.
- Compozitia se toarna pe o hartie de copt, se pune pe dosul unei tavi si se introduce in cuptorul incalzit la 200 gr C timp de 10 min.
- Se scoate din cuptor , se presara cu un praf de faina apoi se intoarce cu fata in jos si desprindem usor hartia.
Asamblare
- Pe foaia de rulada se adauga crema, se intinde intr-un strat uniform si se ruleaza cu ajutorul hartiei de copt (hartia pe care s-a copt foaia ).
- Se introduce la rece pentru 1 -2 ore apoi se glazureaza (se intinde crema intr-un strat subtire pe toata suprafata ruladei) cu crema si se decoreaza cu nuca de cocos.
- Se portioneaza in felii potrivite ca marime si se aranjeaza pe platou.
- Este un desert aromat cu un gust delicios de ciocolata.
Sfatul nostru :
Inainte de fiecare masa, cere binecuvantarea Domnului pentru bucatele preparate, ca semn de multumire pentru ele.