Gogosi

tn1_img_0926Ingrediente:

550 gr. faina,
sare,
2 linguri zahar,
coaja de lamaie sau portocala,
o lingura de unt,
maragrina sau grasime,
drojdie cit o nuca (2 lingurite),
3 galbenusuri,
1/2 litru lapte,
zahar vanilat 2 linguri.

Mod de preparare:

Se dizolva drojdia, untul, sarea si zaharul in laptele caldut. Se adauga galbenusurile, vanilia si incet, incet faina.

Se framinta. Se lasa sa creasca. Se intinde foaia cam 1/2 cm, se foloseste un pahar care se apasa cu gura in jos pe foaie, “decupind” gogosile, se mai lasa sa creasca putin (dar nu este obligatoriu).

Se incinge bine o tigaie cu ulei mult si una cite una se prajesc gogosile. Focul nu va fi iute, ci potrivit. Se pudreaza cu mult zahar pudra.

Sfatul nostru :

Inainte de fiecare masa, cere binecuvantarea Domnului pentru bucatele preparate, ca semn de multumire pentru ele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s