Ingrediente:
550 gr. faina,
sare,
2 linguri zahar,
coaja de lamaie sau portocala,
o lingura de unt,
maragrina sau grasime,
drojdie cit o nuca (2 lingurite),
3 galbenusuri,
1/2 litru lapte,
zahar vanilat 2 linguri.
Mod de preparare:
Se dizolva drojdia, untul, sarea si zaharul in laptele caldut. Se adauga galbenusurile, vanilia si incet, incet faina.
Se framinta. Se lasa sa creasca. Se intinde foaia cam 1/2 cm, se foloseste un pahar care se apasa cu gura in jos pe foaie, “decupind” gogosile, se mai lasa sa creasca putin (dar nu este obligatoriu).
Se incinge bine o tigaie cu ulei mult si una cite una se prajesc gogosile. Focul nu va fi iute, ci potrivit. Se pudreaza cu mult zahar pudra.
Sfatul nostru :
Inainte de fiecare masa, cere binecuvantarea Domnului pentru bucatele preparate, ca semn de multumire pentru ele.