Fii bucuros chiar si in mijlocul necazurilor

07nick_01_e0f6c7425eAş vrea ca începând de astăzi să începi să crezi din nou că Dumnezeu lucrează pentru tine şi că El are un plan deosebit pentru viaţa ta. Când ai încetat să crezi asta, când a fost momentul în care ţi-ai dat seama că nu mai are rost să crezi, căci până şi cuvintele Sale nu se duc la îndeplinire? Îţi spun astăzi, crede! Nu te da bătut privind lucrurile pentru care lupţi şi visele în care crezi, luptă până la revărsatul zorilor ca lucrurile în care crezi să devină realitate. Dragul meu, nu există biruinţă fără luptă. Se spune că cele mai frumoase lucruri din lume vin la noi prin lacrimi şi durere. Nu te aştepta să fie uşor. Aşteaptă-te să doară atât de tare încât să plângi. Dumnezeu nu te-a chemat la o viaţă confortabilă, ci te-a chemat să lupţi în armata Sa. Iar acolo nu este uşor pentru că trebuie să lupţi împotriva celor ce sunt împotriva Sa. Şi crede-mă, sunt mulţi oameni care sunt împotriva Sa.

Dar tu, fii plin de pace. Continuă să speri şi crede din toată inima ta în promisiunile Sale. El are gânduri de pace pentru tine, ca să-ţi dea un viitor şi o nădejde. Aşa că, pentru tine nu există lucruri rele în viitor, ci există un viitor necunoscut care este încredinţat pe deplin unui Dumnezeu care cunoaşte totul. Aşa că nu te îngrijora. Ce poate veni în viaţa ta, dacă nu doar ceea ce este îngăduit de Dumnezeu? Te găseşti într-o strâmtorare? Caută să-I aduci Lui laude şi pentru asta, fiind mulţumitor cu ceea ce momentan ai. Nu te mâhni pe El pentru că treci prin multe necazuri, pentru că ele pot fi o pricină minunată de a-L slăvi pe El. Căci, la urma urmelor trăim pentru Domnul. Nu pentru comfortul nostru, nici pentru bucuriile noastre. Nu, ci bucuriiile noastre se găsesc înaintea Sa şi desfătările veşnice la dreapta Sa. (Psalmul 16.11)
Pentru noi, a cărei viaţa este în mâna Sa, viaţa ne este împresurată şi cu lacrimi, nu numai cu petale de trandafir. Şi trebuie să învăţăm să acceptăm orice încercare cu bucurie, deşi ne va fi greu.

Speră. Visează. Crede. Nu va mai trece mult timp şi El va lucra pentru tine chiar dacă ţie îţi este greu. Ai observat că, în ciuda necazurilor prin care treci, El îţi dă-n inimă speranţă? Găseşti în tine acea fărâmă de speranţă care-ţi luminează paşiii în suferinţele prin care treci. Fii liniştit, copilul Său, căci El nu e departe. Lasă-ţi frica deoparte, căci El este Dumnezeu care ţine Universul în palmele Sale. Aşa că fii plin de speranţă. Totul în viaţa ta este aşa cum ar trebui să fie, şi în curând Domnul va lucra pentru tine! Până atunci, laudă-L!

Articol de la  Milena Cismasiu,

vezi blogul ei: intrebarileinimii.blogspot.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s