Nu trada niciodata increderea

1142748-1366x768-04Cu toţii avem nevoie de un umăr pe care să plângem. Când ne luptăm cu obiceiuri şi inhibiţii, avem nevoie de un loc sigur unde să mergem, încrezători că vom fi iubiţi, înţeleşi, susţinuţi şi că cineva se va ruga pentru noi. Dacă cei ce suferă nu găsesc aceste calităţi în biserică, unde altundeva să meargă? Trădarea încrederii este un păcat îngrozitor. “Dar ce am spus este adevărat” obiectezi tu. $i ce dacă? “Cine umblă cu bârfeli dă pe faţă lucruri ascunse, dar sufletul credincios ţine ce i s-a încredinţat” (Proverbe 11:13).

Să remarcăm cuvintele “a da pe faţă” şi “a ţine”. Jurământul hipocratic spune: “Orice voi vedea sau auzi în meseria mea, nu voi divulga niciodată şi le voi păstra ca pe nişte taine sfinte”. Jurământul este făcut de medici şi de alte profesii aflate în poziţii de încredere. Dar toţi trebuie să ne legăm prin acest jurământ! Cum te-ai simţi tu dacă doctorul, consilierul, lucrătorul sau un prieten de încredere ţi-ar viola încrederea şi ar divulga secretele tale cele sfinte?

Lovit? Trădat? Cu cât trăim mai mult cu atât ne dăm mai bine seama că sunt din ce în ce mai puţini oameni de încredere care să-şi ţină gura închisă şi îi preţuim cu atât mai mut. Dacă ţi s-ar cere să defineşti un om integru, nu-i aşa că abilitatea de a ţine un secret ar fi aproape în capul listei? Deci iată câteva reguli de bază după care să trăieşti: a) în loc să vorbeşti despre asta, mai bine roagă-te pentru asta; b) în loc să critici, caută ceva bun; c) în loc să manifeşti mânie, arată bunătate. Modul în care te raportezi la alţii determină modul în care Dumnezeu se raportează la tine!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s