Pulpa de miel cu usturoi si cimbru

Pulpa de miel la cuptorSuna mai complicat decat este, Boieri Dumneavoastra! E cea mai simpla, mai rapida si mai savuroasa friptura de miel nimerita de mine vrodata. Avem nevoie de una bucata pulpa de miel, o lamaie, o capatana (maricica) de usturoi, o mana buna de cimbru (verde, daca se gaseste, dar merge si uscat, numa sa fie cantitatea mai mica), sare, piper, si-o galgaitura de ulei de masline.
Metodologia e urmatoarea: pulpa de miel se curata de grasime si pieliti, cat de mult se poate. Din loc in loc se inteapa cu cutitul pana la os, preferabil in lungul osului. Shefu’Jamie din a carui carte m-am inspirat zice ca se face asa, o intepatura lunga in lungul osului dar talentu’ meu de macelar cam lasa de dorit asa ca am cutitarit din loc in loc carnea si gata.
Dupa asta, se frictioneaza bine de tot carnea cu zeama de lamaie. Pentru acest tratament cosmetic se foloseste cam o lamaie intreaga. Atentie sa nu ramana p’acolo ceva samburi ca-s amari si da rau la imagine cand se stramba mesenii….
Booooon, dupa aportul de vitamina c, urmeaza masca de frumusete: blenderuiti infratite la gramada cateii de usturoi curatati, un strop de sare, galgaitura de ulei de masline si mana de cimbru. Cand devine alifios si bine amestecat, luati iar carnita la tratament. Frecati bine pe toate partile cu amestecul asta, impingand cat de mult se poate si in crestaturile facute la etapa anterioara. In felul asta carnea se va condimenta si din interior si se va fragezi mai repede.

Dupa asta, la cuptor! Intr-o tava incapatoare, in care puneti si un pahar de apa fierbinte si unul de vin alb sau bere. Eu o las cam o ora si jumatate, intorcand-o de 3-4 ori in timpul asta si ungand-o cu zeama din tava. Daca scade prea mult zeama, mai adaugati apa fierbinte. Pentru garnitura (dupa cum se vede si-n imagine), in ultima jumatate de ora de copt puteti adauga in tava 2-3 cartofi si 2-3 morcovi fierti pe jumatate in prealabil si cateva rosii cherry – ca-s mai fatzoase, dar merg de oricare aveti. Sau lasati friptura simpl – noi aseara asa am facut – si-o intovarasiti cu niste paste scaldate in sos blue cheese (asa fuse inspiratia, na….).

 

Sfatul nostru :

Inainte de fiecare masa, cere binecuvantarea Domnului pentru bucatele preparate, ca semn de multumire pentru ele.

One response to “Pulpa de miel cu usturoi si cimbru

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s