Tiramisu

TiramisuTipul retetei: Desert
Numarul de portii: 8
Timpul de preparare: 30 Minut(e)
Timpul de gatire: 0 Minut(e)
Dificultate: Foarte usor

Ingrediente:

Ingrediente pentru o tava de 31/26 cm:
500 gr piscoturi
500 gr mascarpone
4 oua
8 linguri zahar
2 pliculete zahar vanilat
250 ml cafea
3 linguri amaretto
cacao

Preparare:

Separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu zaharul si zaharul valinat, le batem cu mixerul pana se deschid la culoare si se topeste zaharul. Adaugam mascarponele peste amestecul de oua si zahar si le omogenizam.
Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam si pe ele in amestecul de galbenusuri si mascarpone. Amestecam bine.
Pregatim o cafea tare, o strecuram de zat, iar cand e aprorpe rece adaugam cele 3 linguri de amaretto.
Asamblam prajitura intr-o tava, caserola, ori vas de yena. Inmuiem piscoturile in cafea si le asezam in tava. Eu le inmoi pe o singura parte, este suficient, ele oricum se vor inmuia la frigider. Daca le inmuiam pe ambele parti se vor flescai. Peste primul strat intindem jumatate din crema si pudram cu cacao. Mie imi place sa pun cacao si intre straturi, dupa care urmatorul strat de piscoturi, iar deasupra crema ramasa.
Se lasa la frigider 6-7 ore. Eu pudrez cu cacao fiecare bucatica in parte cand o tai. Daca sta cu cacao deasupra in frigider aceasta se va umezi si nu va avea un aspect placut.

Sfatul nostru :

Inainte de fiecare masa, cere binecuvantarea Domnului pentru bucatele preparate, ca semn de multumire pentru ele.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s