Realizarea tineretii

mobile_1798333a

Privesc cu durere la generația din care fac parte. ,,Generația Facebook” cum ne numesc mulți. Personal, mă uit la foștii mei colegi din generală și liceu, și chiar la cei actuali din facultate. Toți au mașini, tablete sau iphone. Toți ,,poartă” țigară în gură, pachetul în buzunar, Heineken-ul în mână și femeia în brațe. Asta- i literă de lege la ei, chiar dacă au o minte strălucită și o diplomă curată… Dar mă întreb: ,,Oare asta cred ei că înseamnă cu adevărat tinerețea? Doar atât? Doar la asta se rezumă? De acest nivel nu pot să treacă..?!”. Mă întreb și eu, dar ce trist. Ce realizare ieftină. Ce investiție anemică. Ce afacere ciudată… combustibil pentru Iad!!!

Realizarea tinereții nu stă în dobândirea permisului de conducere. Nici în diplomă de BAC sau de Drept. Acestea sunt realizări sănătoase, dar care sunt doar pentru pământ. La un moment te vei debarasa de ele. Tu vei pleca, iar ele vor rămâne.

Însă, am învățat ceva ceea ce nu am crezut că voi învață vreodată. Am învățat că a sta lângă cel cu sindromul Down e un lucru mare, rar și scump. Are ce să-ți dea, chiar dacă nu pare. Am învățat că a fi prietenul orfanului și a văduvei este cea mai mare realizare și satifacție pe care omul poate s-o aibă cât e tânăr pe acest pământ, și nu numai. Când trăiești și faci bine celor din jur, parcă ție îți faci. Parcă ție îți dai, și nu lor. Cărămizile de aur se fabrică aici iar dincolo se clădesc. Palatul veșnic se face prin ei. Prin cei mici și foarte neînsemnați. Având grijă de ei automat Mângâietorul te poartă pe aripile Sale. Nu vă înșelați pentru că Dumnezeu nu se lasă batjocorit. Ce seamănă omul, aceea va și secera. Vom rămâne cu ceea ce am făcut pentru Hristos și semeni, dacă am făcut…

Pe 19 Septembrie mă voi interna la Szeged pentru a mă opera la piciorul drept. O operație mai grea cu o recuperare mai lungă. M-așteaptă o toamnă seacă și un sfârșit de an ciudat. Plec la drum plin de pace și bucurie în inimă că El va fi cu mine. Nu mă va lăsa. Eu sunt copilul Lui, iar El e Tatăl meu. Tatăl niciodată nu-și abandoneza fiii, mai ales la greu.

Nu uitați că a sosit toamna cea colorată. Trăiți și voi în așa fel încât să semănați cu ea…  Fiți binecuvântați, dragi cititori!

Iacov 1: 27 – ,,Religia curată şi neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor şi să ne păzim neîntinaţi de lume.”

Mario Bîc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s