Gandul de dimineata 7 Noiembrie

}}z„Lucrări mari”

Cel mai înalt munte este vârful Everest (8.850 m). Mulţi au vrut să cucerească acest munte, să demonstreze capacitatea omenească, urcând pe el, dar unii şi-au pierdut viaţa, cum a fost cazul lui George Mallory. În urmă cu peste cincizeci de ani, Edmund Hillary şi Tenzing Norgay au reuşit să ajungă în vârful acestui munte. Hillary a fost primul om, care a urcat pe vârful Everest şi care s-a întors. Muntele a fost cucerit!

Succesul la escaladarea muntelui depinde nu numai de tehnică, ci decisiv este şi momentul în care se realizează. Numai în puţine zile din an, vremea permite escaladarea muntelui. Chiar şi atunci, urcarea pe munte şi întoarcerea sunt posibile într-un timp foarte scurt.

Această limitare nu poate fi influenţată de om. Muntele stabileşte aceste condiţii. Muntele decide asupra vieţii şi a morţii. La fel este şi la Dumnezeu. El este mult mai mare decât noi. Existenţa Sa nu are nici început, nici sfârşit. El este Creatorul nostru. El stabileşte perioade şi termene fixe pentru noi oamenii, El stabileşte condiţii, cum se poate desfăşura viaţa noastră şi cum putem ajunge la ţintă, adică la El.

*Fiule, să nu se depărteze învăţăturile acestea de ochii tăi: păstrează înţelepciunea şi chibzuinţa! Proverbe 3.21*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s