Gandul de dimineata 10 Noiembrie

cuplu-ghimpele„Am găsit comoara !”

Familia era foarte săracă. Cearta dintre cei doi soţi era o practică continuă. În afară de ceartă, copiii nu auzeau altceva. Într-o zi, un creştin din sat a intrat în casa lor şi a fost martorul unei mari neînţelegeri. Soţul s-a scuzat şi a zis: „Problema la noi este banul; orice lipsă este un prilej de ceartă“.

Vizitatorul a văzut pe raft o Biblie mare şi a spus pe un ton convingător: „Prietenii mei, voi aveţi o comoară! Voi puteţi deveni cea mai fericită familie din sat“. Cu aceste cuvinte tainice şi-a luat rămas bun de la cei doi soţi. Întrebându-se ce puteau însemna acele cuvinte, au început să caute prin casă, dar nu au găsit nicio comoară. Cei doi au gândit că vizitatorul a făcut o glumă cu ei. Dar într-o dimineaţă, privirea femeii a căzut pe Biblia de pe raft, a şters-o de praf şi a deschis-o. Deodată privirea i-a fost atrasă de versetul de astăzi, pe care mama ei îl repeta mereu. Când soţul a venit acasă, i-a spus: „Am găsit comoara; este aici în această Carte. Să începem să o citim!“.

După un timp, cei doi au găsit pacea cu Dumnezeu prin acceptarea Mântuitorului în viaţa lor. Ordinea şi cumpătarea în cheltuirea banilor a făcut ca liniştea să se aştearnă în căminul lor.

*Mai mult preţuieşte pentru mine legea gurii Tale, decât o mie de lucruri de aur şi de argint. Psalmul 119.72*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s