Gandul de dimineata 11 Noiembrie

alergat-in-natura„Fugiți !”

Caracteristica oilor bunului Păstor este că ele Îl urmează, dar fug de străini. Oile cunosc glasul bunului Păstor. Să ne întrebăm, dacă am făcut întotdeauna acest lucru. Cât de uşor ascultăm ce spune un păstor străin! Ca scuză cităm atunci: „Cercetaţi toate lucrurile, şi păstraţi ce este bun“ (1 Tesaloniceni 5.21). Trecem cu vederea că nu suntem îndemnaţi aici să verificăm tot ce este în lume; din context rezultă de fapt că trebuie să verificăm tot ce ni se prezintă ca profeţie şi apoi să păstrăm ce este bun.

În zilele noastre sunt vestite, cu cuvinte frumoase, învăţături periculoase. Atunci trebuie să fugim de cei care le aduc şi să nu-i ascultăm. Şi din cărţi poate pătrunde la noi glasul celui străin, iar unii au suferit pagube, pentru că nu au fugit, ci au dat urmare dorinţei de a cerceta ce părere sau învăţătură prezintă acele cărţi. A nu fugi arată încredere în sine, iar aceasta duce la un sfârşit rău, dacă nu este judecat.

Pentru a rămâne ocrotiţi trebuie să cunoaştem glasul bunului Păstor. Dacă citim Biblia cu rugăciune şi ne însuşim adevărurile conţinute în ea ca proprietate a inimii, le cunoaştem şi Îl urmăm pe Domnul, şi astfel suntem ocrotiţi de cei care nu sunt adevăraţii păstori.

*Nu merg deloc după un străin; ci fug de el, pentru că nu cunosc glasul străinilor. Ioan 10.5*

de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s