Iata o reteta inedita de gogosi, in care combinatia de pere si scortisoara desavarseste gustul. Gogosile cu pere si scortisoara se servesc fierbinti, simple sau pudrate cu putin zahar brun. Pofta buna!
Specific : romanesc
Timp de preparare : laborios
Status : inedit
Numar portii : 12 persoane
Ingrediente:
50g zahar
50g unt
500g faina
2 oua
1 cana de lapte
30g drojdie
coaja rasa de lamaie
scortisoara
1 compot de pere
Preparare:
Se inmoaie drojdia cu putin lapte cald, se presara faina deasupra si se lasa la cald sa dospeasca.
Separat, in vasul in care se framanta aluatul, se bat ouale cu sarea si apoi cu zaharul. Se pune faina, se omogenizeaza si se adauga, alternativ, lapte si faina. Coca trebuie sa fie moale, insa bine framantata.
Cand se desprinde aluatul de pe mana, se adauga untul topit caldut, framantand in continuare. Se lasa sa cresca pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut, se framanta din nou, ca sa dea inapoi si se imparte in doua. Se intinde o foaie de 1/2 cm. Pe jumatate de foaie se fac forme rotunde (cu un pahar mare) fara sa se taie aluatul.
Perele decojite se scurg bine de zeama si se toaca marunt, apoi se amesteca cu putin zahar brun si scortisoara. Se pune din amestecul obtinut in mijlocul fiecarei forme rotunde, o mica cantitate, cu o lingurita.
Din cealalta jumatate de foaie se taie rondele care se aseaza peste cele dintai si se apasa imprejur cu degetul sa se lipeasca, dar sa nu aiba faina intre ele. Se taie din nou cu aceeasi forma, patrunzand complet aluatul.
Se lasa sa mai cresca aproximativ 1/2h. Se pun la copt intr-o cratita cu ulei incins. Focul nu trebuie sa fie prea tare pentru a nu se arde uleiul.
Tips: Se servesc fierbinti, simple sau pudrate cu putin zahar brun.
Sfatul nostru :
Inainte de fiecare masa, cere binecuvantarea Domnului pentru bucatele preparate, ca semn de multumire pentru ele.
Sursa: gastronomie.ele.ro