Gandul de dimineata 19 Noiembrie

8377„Momeala”

Odată am lăsat din greşeală un borcan cu miere, pe jumătate gol, în grădină. A doua zi, am observat o imagine neplăcută: atrase de mirosul mierii, nenumărate muşte, viespi şi alte insecte veniseră în zbor şi plătiseră cu viaţa pentru „plăcerile“ lor. Ele muriseră înecate în miere. În timp ce priveam această imagine, veneau mereu alte insecte, în ciuda soartei nefericite a nenumăratelor lor consoarte. Tremurând de plăcere, atârnau mai întâi de marginea borcanului, se îndoiau şi apoi cădeau în adânc. Picioarele lor se lipeau de masa dulce şi încetul cu încetul plăteau plăcerea cu viaţa lor.

Cât de mulţi oameni se aseamănă cu aceste insecte! Mai întâi este doar puţină curiozitate, puţină distracţie şi curând apare pofta. De la poftă la patimă este doar un pas mic, şi înainte să-şi dea seama, oamenii sunt încătuşaţi, acaparaţi de păcat, legaţi de alcool şi de droguri. Chiar dacă aceste ispite par inofensive, ele atrag ca mierea insectele şi devin apoi o cursă, o otravă care distruge trupul şi sufletul.

Cine este sub puterea unor astfel de poveri, trebuie să recunoască faptul că a păcătuit contra lui Dumnezeu. El trebuie să recunoască vina sa înaintea lui Dumnezeu şi să primească iertarea.

*Fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuşi şi momit.

Iacov 1.14*

de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s