Biserica Adventista din Filipine a rezistat Taifunului Haiyan care a provocat peste 5.200 de morti in Filipine

 

Biserica Adventista din Filipine a rezistat taifunului Haiyan, LAUDAT SA FIE DOMNUL!

Unde este Dumnezeu prezent, iubit si respectat, nimic ce e a Lui nu va pieri.

Taifunul Haiyan, care a afectat arhipelagul Filipine la 8 noiembrie, s-a soldat cu peste 5.200 de morţi, a anunţat vineri Guvernul, ceea ce face din el una dintre cele mai mari catastrofe naturale din istoria recentă a ţării.

În plus, 1.611 persoane sunt în continuare date dispărute, a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Consiliului naţional pentru reducerea şi gestionarea catastrofelor naturale, Reynaldo Balido.

Haiyan, unul dintre cele mai violente taifunuri care a atins vreodată uscatul, însoţit de rafale de vânt de peste 300 de kilometri pe oră, a ras zeci de sate în centrul Filipinelor.

Noul bilanţ include încă 1.200 de morţi, faţă de precedentul, şi a fost întocmit după ce numeroase localităţi au reuşit abia acum să trimită primele rapoarte oficiale, a precizat Balido.

Peste patru milioane de persoane au fost strămutate, mai ales pe insulele Samar şi Leyte, sărace şi în general agricole.

Arhipelagul Filipine, situat atât în zona de formare a ciclonilor tropicali, cât şi pe Cercul de Foc al Pacificului, este frecvent afectat de catastrofe naturale devastatoare.

În 1976, un tsunami provocat de un cutremur cu magnitudinea de 7,9 s-a soldat cu 5.000-8.000 de morţi pe Insula Mindanao, în sud.

Sursa: www.mediafax.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s