Gandul de dimineata 24 Noiembrie

97109_patimi1„Revelația lui Dumnezeu”

După căderea sa în păcat, Adam a fost conştient de starea în care a ajuns. Dar nu este suficient numai să-ţi dai seama de ceea ce eşti, ci e nevoie şi de revelaţia a ceea ce este Dumnezeu.

Dumnezeu este mai mult decât înţelepciune şi putere; în El este dragoste, îndurare, sfinţenie, dreptate, îndelungă răbdare etc. Prima dată Dumnezeu a coborât pe pământ pentru a crea, apoi a coborât pentru a mântui. Prima este înţelepciune şi putere, iar a doua este har. Pentru a crea pe om din ţărâna pământului a fost de ajuns înţelepciune şi putere. Pentru a-l căuta pe om în starea lui de pierzare a fost nevoie de har.

Conştiinţa l-a făcut pe Adam să se ascundă de Faţa Domnului printre pomii din grădină. Descoperirea a ceea ce este Dumnezeu îl aduce pe fiecare om înaintea Feţei Lui. Iată lucrul care poate mângâia pe deplin o inimă copleşită de povara păcatului! Să ne apropiem mai mult de Mântuitorul pentru a cunoaşte harul adus de El. Prin har vom cunoaşte că Dumnezeu a iubit atât de mult lumea, încât L-a dat la cruce pe Fiul Său, ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.

*Şi noi am cunoscut şi am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu faţă de noi. Dumnezeu este dragoste … 1 Ioan 4.16*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s