Gandul de dimineata 26 Noiembrie

646x404„Legat cu lanțuri (2)”

Între deţinuţi se afla şi un tânăr de vreo treizeci de ani, care i-a atras atenţia lui Vicenţiu. Mila i s-a mărit când a văzut curgând lacrimi pe faţa palidă a deţinutului. Apropiindu-se de el, Vicenţiu află că tânărul era de patru ani în acel loc nefericit, iar acasă soţia era pe moarte şi copiii în seama nimănui. Şi nefericitul tânăr mai avea de stat doi ani la galere.

După ce a ascultat întreaga poveste a tânărului, Vicenţiu a stat neclintit şi adâncit în gânduri. Apoi s-a dus la comandantul de galere şi după ce se prezentă, l-a întrebat dacă cineva poate să-l înlocuiască pe tânăr. Comandantul a răspuns că legea permite aşa ceva, dar până atunci aşa ceva nu s-a întâmplat, şi anume să se găsească un locţiitor.

Ce credeţi că s-a întâmplat? Vicenţiu de Paul a acceptat să fie legat cu lanţuri în locul tânărului. Omul cel nobil a suferit ca sclav la galere doi ani de zile ca locţiitor al tânărului. În exterior, Vicenţiu era legat cu lanţuri şi ruşinea era partea sa, dar în sufletul său era un om liber, căci era un răscumpărat al Mântuitorului. Astfel savura acea pace care întrece orice pricepere. În timpul detenţiei sale benevole pe galere, el a fost un învăţător şi un mângâietor pentru sărmanii deţinuţi.

*Ferice de cei milostivi, căci ei vor avea parte de milă! Matei 5.7*

de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s