Gandul de dimineata 2 Decembrie

60571013„Ispita (1)”

Întâmplarea de astăzi a avut loc cu mulţi ani în urmă în Franţa. Domnul René era casierul unui mare magazin. Într-o zi, la terminarea lucrului, începu să numere bancnotele din casierie. Pe faţa lui se putea citi o tulburare interioară. A luat pixul în mână, a închis ochii şi apoi i-a deschis uitându-se încă o dată la suma de bani din faţa lui. Ce se petrecea în sufletul său? Ah, el se gândea la soţia sa bolnavă, la copiii săi a căror înfăţişare arăta câtă lipsă de bani ducea familia sa. În ciuda marilor economisiri, banii nu ajungeau. Suma de bani care îl punea pe gânduri era o veche datorie, la care nimeni din magazin nu se mai gândea. Dacă această sumă i-ar aparţine, ar rezolva multe. Privi în jur, nimeni nu-l vedea … Deodată îşi reveni ca dintr-un vis urât. Puse banii în casă şi luă caietul de evidenţe.

În drum spre casă i se părea că îl urmăreşte un duşman nevăzut. Soţia nu înţelegea comportarea sa ciudată. Niciodată nu s-a comportat aşa. Dar nu îndrăznea să spună nimic. Copiii, la rândul lor, îl priveau miraţi: parcă nu era tatăl lor de altădată. Tatăl ar fi putut spune împreună cu psalmistul: „Îmi este mâhnit duhul în mine …“ (Psalmul 143.4).

*Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul, în adevăr, este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă. Matei 26.41*

de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s