Gandul de dimineata 3 Decembrie

60571013„Ispita (2)”

Noaptea, domnul René nu a putut dormi. Banii strălucitori parcă dansau în faţa ochilor săi. Neliniştit, se întorcea când pe o parte, când pe alta. Se simţea tot mai înfricoşat. Într-un târziu, şi-a venit în fire şi, în necazul lui, şi-a adus aminte de Dumnezeu. „Doamne, scapă-mă de această ispită!“ – a fost rugăciunea lui scurtă, dar repetată de mai multe ori. Apoi s-a liniştit. Ispita diavolească a trecut şi, obosit, domnul René adormi.

A doua zi, dimineaţa, domnul René a deschis Biblia cea veche a familiei. Pe vremea aceea, datele importante din viaţa familiei erau trecute pe paginile libere de la începutul şi sfârşitul Bibliei. Citi pe una din pagini: „Dumnezeu ne-a dăruit un fiu: René. Dumnezeu să-l ţină în viaţă şi să ne ajute să-l conducem pe calea credinţei. Dorim ca fiul nostru să caute mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu, şi toate celelalte lucruri i se vor da pe deasupra“.

După ce domnul René a citit însemnările, a închis Biblia şi s-a pus pe genunchi pentru rugăciune.

*Nu v-a ajuns nicio ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre … 1 Corinteni 10.13*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s