Studiu: Rugaciunea ne ajuta sa rezistam tentatiilor, indiferent de religie

temptation_400Un studiu recent readuce în discuție efectele benefice ale rugăciunii și credinței în Dumnezeu, relatează DailyMail. Studiul a fost efectuat în Germania, la Universitatea Saarland și Universitatea Mannheim, pe 41 de creștini, 14 atei, 10 agnostici și 14 membrii ai unor religii diferite.
Autorii studiului susțin că oamenii se îndreaptă spre rugăciune pentru a face față situațiilor dificile și că sunt astfel răsplătiți cu putere mărită de a rezista tentațiilor.

Cercetarea lor a presupus participarea la un experiment a unor subiecți care au fost lăsați singuri pentru 5 minute și au fost invitați să se roage sau să se gândească intens la ceva anume. După cele 5 minute, cercetătorii i-au invitat să urmărească o serie de clipuri amuzante, nu înainte de a spune unei jumătăți dintre subiecți să nu își exprime reacțiile la aceste clipuri, ci să își controleze emoțiile și expresiile faciale.
În ultima parte a experimentului, subiecții au luat parte la teste Stroop, în care cuvinte ce descriau o culoare erau scrise cu o altă culoare, iar participanții trebuiau să identifice și să numească doar culoarea cernelii, nu pe cea desemnată de cuvânt.
Rezultatele au arătat că subiecții care nu s-au rugat și cărora li s-a spus să-și controleze emoțiile în timpul clipurilor, au prezentat rezultate mai slabe la testele Stroop, în comparație cu cei care s-au rugat.

Sursa: www.semneletimpului.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s