Gandul de dimineata 6 Decembrie

lumina-si-intuneric-2„Dumnezeu este lumină”

Dumnezeu este lumină şi iubire. Lumina şi iubirea sunt nedespărţite în Hristos. Lumina adevărului s-a deschis în Persoana lui Hristos ca un soare binefăcător şi a luminat o lume tristă şi întunecată. În această lumină, recunoaştem că Dumnezeu este dragoste. Această dragoste a vrut să fie cunoscută. Ea nu numai că s-a arătat în Persoana Fiului, ci s-a întins şi asupra creaţiei, care era pierdută. Este o dragoste fără margini, care se apleacă şi spre cei mai păcătoşi oameni, pentru a-i aduce la fericire.

Dumnezeu, care este dragoste, ne-a văzut în starea noastră de pierzare şi a trimis în această lume pe Fiul Său în care era viaţa. Fiul preaiubit a venit pentru a aduce viaţa veşnică celor care cred în El. Cine crede în Domnul Isus din inimă, se va naşte din nou şi va deveni un copil al lui Dumnezeu.

Minunată este dragostea divină care s-a arătat pentru cei vinovaţi, ca să poată să-şi găsească bucuria în ea! Dragostea divină s-a dăruit în întregime, căci ea s-a arătat nu numai pentru ca păcatele celor ce cred să fie spălate şi Fiul lui Dumnezeu să devină Om, ci şi pentru ca pedeapsa meritată de noi să cadă asupra Mântuitorului. Judecata, părăsirea, crucea şi moartea – iată partea Mântuitorului, ca noi să fim salvaţi prin credinţa în El!

*… odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele. Ioan 3.19*

de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s