Satanistii vor sa construiască o statuie langa „Cele Zece Porunci”

templu_satanicReprezentanţii Templului satanic din New York au solicitat Capitoliului din Oklahoma donarea unei pentagrame inversate sau o statuie cu un design similar şi expunerea ei lângă un monument ce simbolizează Cele Zece Porunci, aflat pe gazonul din faţa clădirii oficiale.

Cererea este o reacţie faţă de ridicarea monumentului creştin în 2012, care simboliează „originile iudeo-creştine ale statului Oklahoma”. Sataniştii consideră că monumentul nu îi reprezintă pe toţi locuitorii statului. „Noi credem că toate monumentele ar trebui să îndeplineacă criteriul bunului-gust şi să repecte standardele comunităţii. Propunerea noastră, care este un omagiu adus lui Satana, va îndeplini cu siguranţă aceste cerinţe”, a declarat Lucien Greaves, purtător de cuvânt al templului.

Nici ridicarea monumentului creştin nu reprezintă o măsură constituţională, întrucât Statele Unite nu au o religie oficială şi garantarea libertăţii şi exprimării religioase fac ca cererea cu privire la monumentul satanist să nu poată respinsă doar pe temeiul religiei în sine.

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Satanistii-vor-sa-construiasca-o-statuie-langa–Cele-10-porunci–13018.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s