Gandul de dimineata 16 Decembrie

0106„Un loc pentru tine (1)”

 Tânărul pictor examină încă o dată tabloul la care lucrase deja săptămâni la rând. Constată că trebuie să mai finiseze. Tema măreaţă a tabloului era: „Întoarcerea fiului risipitor“.

Acum este aproape gata. Aproape? Da! La drept vorbind, mai era doar o pată relativ mică, ce arăta culoarea pânzei originale. Aproape gata? Nu, de fapt nu! Partea cea mai importantă, sau mai bine zis, cel mai important personaj, lipsea încă: el, fiul risipitor; în rest, totul era gata: minunata casă părintească, cu toate ornamentele ei, era foarte reuşită; pe lângă casă robi veseli care lucrau la îngrijirea animalelor care zburdau; lanuri de grâu şi flori pe marginea drumului; mai încolo, în planul din spate, munţi împăduriţi, iar deasupra, albastrul luminos al cerului. Şi totuşi, dominantă era statura tatălui, pe faţa căruia radia o bunătate de nedescris, dar ale cărui trăsături reflectau îngrijorare. Cu privirea în zare, scruta văzduhul aşteptând pe cineva. Şi dintr-o dată îl zări! Acest cineva trebuia să fie redat pe locul cenuşiu, liber. Acolo era locul fiului risipitor, care încă nu era pictat.

*Nu după multe zile, fiul cel mai tânăr a strâns totul şi a plecat într-o ţară depărtată, unde şi-a risipit averea, ducând o viaţă destrăbălată.

Luca 15.13*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s