Decizia ce-ti determina destinul

DestinChristmasElimelec a plecat cu Naomi din țara promisă de Dumnezeu într-o țară blestemată pentru că doreau o altă pâine. Cea din Izrael era neagră iar ei doreau una cu amelioratori și albă. Din cauza pâinii albe lui Naomi i-au murit pe rând, soțul și copiii. Ei au ales prost. Ruth a ales bine.

Noi suntem suma alegerilor pe care le facem. În viață suntem liberi să alegem. Nu suntem roboți dar aceasta nu-i întotdeauna un câștig, mai ales când alegi prost. Problema e că suntem obligați să facem alegeri. Aici, în segmentul acesta de balamuc pe care-l numim viață nu există neutralitate. Între moarte și viață, frumos și urât, minciună și adevăr, efemeritate și eternitate. Viața nu poate fi o remiză. La șah se poate, în viață nu. Dumnezeu ne obligă să alegem dar ne sugerează să alegem bine.

Nu sunt liber să aleg însă, consecințele alegerii mele. Dacă sar de la etajul 10 încercând să sfidez legea gravitației o să mă lovesc tare de beton. O alegere mare are de-a face cu o mulțime de decizii mici. Elimelec a plecat pentru o lună în Moab și-a stat 10 ani.

Vă doresc în anul ce vine să faceți alegeri bune. De fapt, una singură. Să-L alegeți pe Hristos. După aceea totul devine simplu. Alege El pentru voi. Iar El e înțelept…

Articol scris de fratele Pastor Vladimir Pustan

Sursa:  www.ciresarii.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s