Gandul de dimineata 21 Decembrie

im_posible_by_danielae„De cine ne ancorăm?”

Pe culmea unui deal, cineva a observat o viţă de vie întinzându-se în gol, ca să se prindă de ramurile unui copac. Viţa aceea părea să aspire spre ceva mai înalt. Într-o zi, viţa îşi prinse cârceii în jurul unei crengi. În dimineaţa următoare a urmat catastrofa pentru viţă. O furtună izbucnise în noaptea aceea în munţi şi a smuls viţa din ancorarea ei, şi acum viţa zăcea trântită la pământ, încă strângând creanga frântă şi uscată a copacului. Dacă viţa ar fi ajuns şi s-ar fi prins de tulpina copacului, nicio furtună n-ar fi putut să o desprindă de acolo.

Mulţi oameni se aseamănă acestei viţe. Încep cu aspiraţii înalte către Dumnezeu şi apoi se opresc la una din crengile religiei şi se ancorează acolo. Alţii se ancorează într-o instituţie. Niciun ceremonial sau ritual nu este destul, ca să ai siguranţă. Alţii se agaţă de un preot sau predicator favorit şi îşi leagă credinţa de el. Alţii se ancorează de idei despre Dumnezeu, în loc să intre mai adânc în cunoaşterea personală a lui Dumnezeu.

Dacă vrei să reuşeşti în viaţa de credinţă, ancorează-te de Hristos! Prin El şi numai prin El vei fi în siguranţă tot timpul!

*Alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus. Filipeni 3.14*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

One response to “Gandul de dimineata 21 Decembrie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s