Gandul de dimineata 22 Decembrie

matterhorn-vârf-de-munte-wallpapers_35862_2560x1600„Vârfuri”

Colosul din cantonul elveţian Wallis, vârful Matterhorn, a fost mult timp de neînvins. Dar în 14 iulie 1865, englezul Edward Whymper a reuşit să urce pe munte cu o echipă de alpinişti asiguraţi cu aceeaşi coardă. Dar acest succes s-a încheiat cu o catastrofă: la coborâre, unul dintre alpinişti a alunecat şi a atras cu sine în moarte alţi trei alpinişti.

Dar de la prima escaladare a muntelui, acesta atrage oamenii ca un magnet. Mulţi subestimează dificultăţile şi trebuie să fie coborâţi de salvamont. Cei care sunt conduşi de un ghid, au mai puţine probleme.

De acolo, imaginea care se oferă privirii este minunată. Dar nu toţi pot savura această privelişte, deoarece adesea vârful este acoperit de nori şi ceaţă. Atunci, aceştia pot privi doar crucea de pe vârful muntelui.

Cursul vieţii noastre este plin de pericole, cu prăpăstii şi locuri care nu pot fi ocolite. Acest traseu nu trebuie făcut de unul singur. Unii se simt siguri, deoarece norii lumeşti acoperă pericolele. Dar acest lucru este înşelător. Ferice de cel care are un ghid, care poate vedea totul dinainte. Isus Hristos ne poate păzi de cădere. El doreşte să ne conducă în cer. Dar pentru aceasta trebuie să-L acceptăm ca şi Conducător al vieţii noastre.

*Du-mă pe stânca pe care n-o pot ajunge, căci este prea înaltă pentru mine! Psalmul 61.2*

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s