RAPORT: 233 de absolventi ai Institutului Teologic Penticostal în 10 ani

situatia-absolvenitlor-din-anii-2008-2012Potrivit unui raport emis de Institutul Teologic Penticostal din București în perioada 2003-2012 au absolvit 233 de tineri, care acum sunt implicați în slujire, ocupând funcții în biserici sau în sistemul de învățământ.

Raportul urmărește inserția profesională a absolvenților Institutului Teologic Penticostal din București, acesta fiind emis în data de 5.11.2013.

Institutului Teologic Penticostal din București ca instituție oficială de învățământ superior a Cultului Penticostal din România cu caracter confesional are menirea de a pregăti personal ecleziastic pentru slujirea bisericească, misionară și didactică și de a dezvolta vocația tinerilor absolvenți pentru studiul teologic.

Slujirea pastorală în contextul contemporan presupune o pregătire teoretică și spirituală adecvată noilor provocări precum și o vocație specială pentru slujirea semenilor și pentru lucrarea în echipă. Având în vedere faptul că în afara granițelor țării există o comunitate de credincioși penticostali numeroasă, unii dintre absolvenți își desfășoară activitatea pastorală și de predicare în diaspora.
Statistica arată că majoritatea dintre absolvenții Institutului teologic Penticostal din București sunt implicați în slujirea bisericească fie ca predicatori, fie ca slujitori ordinați în slujba de diacon, presbiter sau pastor, fie ca profesori de religie sau misionari în context internațional.
De la înființarea Seminarului Teologic din anul 1976 ridicat ulterior la grad universitar de Institut Teologic și până în prezent la această instituție de învățământ superior au învățat sute de studenți unii dintre aceștia ajungând în funcții de conducere a Cultului Creștin Penticostal.
Dacă luăm în considerare doar ultimii 10 ani de activitate la Institutul Teologic Penticostal din București numărul absolvenților pe ani arată astfel:
Iată numărul absolvenților pe ani:
2003 – 20
2004-  20
2005 – 17
2006 – 12
2007 – 30
2008 – 38
2009 – 28
2010 – 25
2011 – 29
2012 – 14
Total: 233

Pentru a analiza raportul click pe: Raport Insertia profesionala a absolventilor ITPB

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s