Semintia lui Manase se intoarce in Israel (Evreii revin acasa)

tribu-de-manasesUn grup de 38 de persoane descendente ale seminției Manase (Bnei Menashe) din India au ajuns la Aeroportul Ben Gurion, fiind primiți de către rudele lor, conform portalului Acontecer Cristiano. Imigranții provin din nord-estul statului indian Mizoram și au fost aduși în Israel de către o organizație care a primit recent autorizație din partea guvernului israelian de a repatria 900 de persoane din seminția lui Manase în Israel în următoarele 15 luni.

Bnei Menashe sunt descendenți din seminția lui Manase, una dintre cele zece triburi pierdute ale lui Israel, care au fost exilate de către Imperiul Asirian, după moartea regelui Solomon în urmă cu mai mult de 2700 de ani.

Președintele organizației Shavei Israel, Michael Freund, care a însoțit grupul de imigranți în zborul lor din India, a declarat că este ”un moment istoric”.

“Acesta este doar începutul operațiunilor Manase, revenirea acestei seminții în țara noastră. Seminția Manase a stat 27 de secole în exil și așa cum este prezis de către profeții lui Israel, ei acum se întorc acasă ”, a spus el.

Printre noii veniți, dintre care aproape jumătate sunt sub vârsta de 18 ani, este și Lhundo Yaffa, o văduvă în vârstă de 76 de ani, al cărei soț a murit anul trecut, înainte de a avea posibilitatea de a-și îndeplini visul de a se muta în Țara Promisă. Lhundo a fost primită la aeroport de către nepotul ei și fiul ei Ben Gurion (foto), pe care nu i-a văzut de peste șapte ani.

Zborul a fost sponsorizat de Ambasada Internațională Creștină din Ierusalim (International Christian Embassy Jerusalem).

Advertisements

One response to “Semintia lui Manase se intoarce in Israel (Evreii revin acasa)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s