Gandul de dimineata 2 Ianuarie

1000x660„O dovadă a grijii divine”

În anul 1803 într-un oraş din Germania s-a născut Karl Gützlaff. Tatăl său era un croitor creştin, şi băiatul a crescut într-o casă creştină. Moartea mamei sale şi recăsătorirea tatălui său l-au făcut să devină un singuratic. A părăsit şcoala şi a intrat ca ucenic la un meşteşugar din Stettin. Aici a luat contact cu interesul crescând pentru misiunile străine de vestire a evangheliei şi a început să simtă că aceasta este chemarea lui.

Însă fondurile pentru studii îi lipseau. Dumnezeu, care cunoaşte inima fiecărui om, a purtat de grijă şi de acest tânăr. În ce mod? Regele Prusiei, Friedrich Wilhelm III, vizitând trupele staţionate în Stettin, a primit un poem omagial scris de un tânăr. Mişcat de cuvintele poemului, regele a ordonat să-i fie adus autorul. Astfel, Karl a primit o bursă pentru studiile la care râvnea aşa de mult.

Să admirăm purtarea de grijă a lui Dumnezeu faţă de cei a căror inimă este deschisă pentru El! Cine poate descrie într-un mod potrivit marea bucurie de a avea un astfel de Dumnezeu a cărui inimă este cu noi pe calea vieţii? Ai văzut şi tu, cititorule, în viaţa ta, dovada că mâna Domnului ţi-a purtat de grijă? Şi dacă ai văzut această mână ocrotitoare, ai mulţumit?

*Cine nu vede în toate acestea dovada că mâna Domnului a făcut asemenea lucruri?

Iov 12.9*

de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s