Ultimele cuvinte ale unui copil sirian: „O sa-I spun lui Dumnezeu tot”

copil_07„O să-I spun lui Dumnezeu tot.” Acestea au fost ultimele cuvinte ale unui copil sirian în vârstă de trei ani înainte de a muri. Veridicitatea lor nu este confirmată, dar circulă împreună cu o poză a micuțului pe internet de aproximativ o săptămână și în același timp pun o întrebare incomodă: În ce fel de lume trăim dacă nimeni nu ascultă la suferințele unui copil de trei ani și ale altor câteva sute de mii de copii asemenea lui?

Conflictul din Siria, izbucnit în primăvara lui 2011 și declarat război civil de către ONU în iunie 2012, continuă să facă zilnic mii de victime civile. În plus, pagubele au fost evaluate la 16,5 miliarde de dolari, rezervele țării, în valoare de 18 miliarde de dolari, fiind epuizate, iar majoritatea puțurilor petroliere sunt controlate de rebeli.

De la începutul anului 2013, o medie de 6.000 de sirieni au părăsit zilnic țara, mai mult de 1,8 milioane de sirieni fiind înregistrați oficial ca refugiați. O mare parte dintre ei fug în Irak, Iordania, Turcia și Liban. Iar Organizația “Save the Children” a remarcat o creștere abruptă în numărul de imigranți care vin pe mare în Italia, peste 10.000 de sirieni. Din păcate, nici aici nu sunt primiți cu brațele deschise și sunt supuși unor deparazitări severe, aproape inumane.

Cei mai puțin norocoși, rămași în Siria, trăiesc zilnic cu teama unei morți iminente. Cele două tabere aflate în conflict, rebelii și reprezentanții regimului sirian, nu țin cont de sexul sau vârsta oamenilor. Mai mult de atât, lunetiștilor li s-a părut atât de amuzantă uciderea copiiilor și a femeilor, încât au stabilit un joc al crimei, alegând o zonă diferită a corpului ca țintă în fiecare zi. „Într-o zi aveam pacienți care erau toți răniți în zona inghinală. Într-o altă zi, erau răniți în piept sau abdomen”, povestea David Nott, un chirurg britanic aflat în Siria. Jocul ucigaș a mers atât de departe, încât la spital s-au prezentat șase femei însărcinate împușcate în uter, copiii fiind împușcați direct în cap.

Peste 11.000 de copii au fost uciși în Siria începând cu martie 2011. O parte dintre aceștia au fost omorâți cu arme chimice, alții au fost împușcați și unii dintre ei, printre care și bebeluși, au fost torturați înainte de a fi uciși. Băieții adolescenți însă sunt cel mai frecvent ținta acestor atacuri.

Copiii care supraviețuiesc nu sunt neapărat mai binecuvântați. Cei circa 2 milioane de copii sirieni, care au fost relocați, poartă rănile războiului cu ei acolo unde merg. Fiind martorii unei realități crude, care ar destabiliza psihic și un adult, ei suferă de tulburări de stres posttraumatic, rămânând într-o stare de hiperalertă continuă. „Copiii aceștia au văzut lucruri teribile, bombardamente, oameni urlând și oameni murind, și au simțit mirosul de sânge și fum”, explică Alexandra Chen, specialist în traumă infantilă.

Unii dintre copiii refugiați în Iordania au transmis recent un mesaj lumii. Președintele World Vision, Richard Sterns, s-a întâlnit în luna noiembrie cu mai multe mii de copii din tabăra de refugiați. Deși mulțumitori pentru noul cămin, ei nu se simt acasă și suferă după ce au lăsat în Siria și după cei pierduți.
„Nu știu cum să încep sau de unde să încep. Ar trebui să încep să vorbesc despre țara mea sau să vorbesc despre copiii din țara mea iubită, Siria? Ar trebui să încep cu copiii care au fost uciși? Sau ar trebui să vorbesc despre copiii care au fost torturați în modurile cele mai groaznice? Ar trebui să vorbesc despre casa noastră care a ars sau să vorbesc despre camera mea, jucăriile mele sau caietele mele?”, a spus Rahma, o fetiță de 9 ani.

În ciuda eforturilor depuse de organizații precum UNICEF, Mercy Corps, Save the Children etc., situația acestor copii rămâne foarte gravă. Tratativele de pace, mult așteptate și stabilite pentru a începe pe 22 ianuarie, nu promit mari schimbări. Președintele Bashar al Assad a declarat că nu cedează puterea politică, iar opoziția susține că nu va discuta despre pace dacă Assad nu va renunța la președinție. Așadar, acestor copii, pe care lumea pare să nu-i mai audă, nu le rămâne decât să-I spună lui Dumnezeu tot.

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Ultimele-cuvinte-ale-unui-copil-sirian—O-sa-i-spun-lui-Dumnezeu-tot–13272.html

Advertisements

12 responses to “Ultimele cuvinte ale unui copil sirian: „O sa-I spun lui Dumnezeu tot”

 1. Dumnezeu sa ii odihneasca in Imparatia Sa pe toti martirii si cei care mor in Numele Lui Isus Hristos.
  Dumnezeu stie totul caci nici un fir de par nu ne cade fara voia Lui.
  De aceea asa trebuie sa traim si sa murim ca si cand stim ca Dumnezeu v-a face judecata si dreptate alesilor Lui.
  Nu va fie frica de ce veti patimii pentru Evanghelia Lui Isus Hristos ,caci totul A trecut prin mana Domnului intai si a fost judecat.
  Ferice de cei ce plang si mor in Domnul!

 2. inca mai crezi in zei dupa ce ai citit articolul? vrei sa spui ca jocurile politice si uciderea copiilor nenascuti, torturarea nevinovatiilor si impuscarea femeilor gravide face parte din marele sau plan ? sau asta e modul lui de a duce toate sufletele bune alaturi de el, in rai, intr`un mod rapid. zeul tau trebuie sa fie foarte sadic iar tu, o proasta sa crezi inca in el si sa urmezi pe cineva/ceva care se presupune ca a creat asa ceva.

  • Citá uimire vor avea unii cánd v-or sta in fata lui Dumnezeu!!!Voi chiar credeti cá un Dumnezeu Atotputernic nu ar putea schimba toate lucrurile din aceastá lume? Dar unde ar rámine voia liberá? Nu a creat pápusi si roboti, ci ne-a dat voie liberá!!! Si noi oamenii am ales! Am ales lenea (de-a face un bine unui aproape…), am ales indiferenta, am ales egoismul, am ales sá putem face ce vrem Noi, fárá Dumnezeu!!! Si ne mirám de ce se aflá lumea acolo unde e…noi oamenii am distrus-o, oamenii au pornit rázboaie, oamenii sunt hapsáni, s.a.m.d.
   “Drept răspuns, Isus le-a zis: „Vă rătăciţi! Pentru că nu cunoaşteţi nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.” Evanghelia lui Matei 22:29
   Doamne ajutá!!!

 3. Numai cei cu creiere spalate pot judeca asemeni tie Maranata! In ce hal a ajuns omenirea daca mai crede in povesti!

 4. Traim intr-o lume in care Dumnezeu nu e obligat sa ofere oamenilor un trai perfect, aici suntem doar in trecere, suntem aici pentru a ne castiga mantuirea, evident cei care vor. Daca crezi in Dumnezeu automat crezi in dracu, sa nu uitam de el. Dumnezeu spune clar in cuvantul sau ca “ce seamana omul, aceea va si secera”, nu poti semana grau si sa culegi porumb si cei care cer protectia Lui Dumnezeu pe aceia ii va proteja. Ce se intampla in lume e exact cauza necredintei, ateismului si respingerii lui Dumnezeu Lumea din ziua de azi il scoate pe Dumnezeu din societate, din scoli, din constiinta si dupa aceea in mod parsiv Ii revendica, aceluiasi Dumnezeu pe care l-au respins, protectia. Cei care cred ca respingandu-l pe Dumnezeu raman in zona gri se inseala, automat trec de partea dracului, iar dracu face ravagii, dupa cum bine observam. Asadar tot ce se intampla in lume se intampla datorita necredintei, pentru care trebuie sa “felicit” pe D-nul/D-na Judgement, trist si Gimbastic Gronomu care practicati necredinta la maxim din cate se pare. Enjoy your “without God” world.

  • da, din pacate oamenii il invinuiesc pe Dumnezeu pentru toate nenorocirile ce se intampla in lume, de la catastrofe naturale la razboaie. Ori toate astea se intampla din cauza necredintei, desfraului si pacatelor care sunt peste tot. Daca totul ar fi bine si frumos pe lume, am ajunge sa iubim mult mai mult viata asta trecatoare si nu ne-ar mai trebui viata vesnica. Ori daca credem in Dumnezeu, credem in viata vesnica si ne-o dorim. Toate aceste nenorociri ii fac pe oameni sa isi piarda speranta si sa se simta parasiti, ajungand sa nu mai creada in Dumnezeu. Cu siguranta, El are grija de cei care nu il parasesc in inima lor.

   • Cum sa se intample din cauza “necredintei” …ai creierul spalat la periuta , chiar nu ai creier ? Ce tot visati atat la viata vesnica cand noi abia traim printre boli si masacre, crezi ca orice fiinta sau nefiinta dumnezeiasca sau suprema ( budda, allah, mahomed, etc) ar accepta ce se intampla in lume ? , terminati cu prostiile si reveniti-va …nici o forma de d-zeu nu exista , forta a-tot suprema a fost inventata pentru voi “prostimea” sa va mai tina putin in frau ca sunteti rai pana in varful degetelor ( acum faceti ceva rau si maine va duce-ti la spovedanie si tineti post negru)…chiar crezi ca pe bogatii omenirii si pe cei fara griji i-a avut vreun a-tot suprem la inima de traiesc asa bine…nu’s nascut ateu …dar ortodoxismul vazut in cele mai adanci detalii m-a facut sa realizez despre ce este vorba

  • D-nle/D-na popa mancator de bani, in primul rand… pofta buna.
   In al doilea rand eu cred ca dimpotriva, dumneata esti cel/cea spalat pe creier de campania ateista din ultimele vremuri ce cuprinde lumea in lung si-n lat, campanie condusa cred eu, de dracu, care are ca scop principal INSELAREA creatiei lui Dumnezeu, omul. Dumneata ori nu stii ori nu vrei sa stii planul real al lui Dumnezeu pe care il prezinta Biblia. Biblia spune clar: Dumnezeu in infinitatea lui s-a hotarat sa faca o fiinta pe care sa o lase intr-un mediu ostil sfinteniei Lui, iar cei care Ii accepta chemarea prin credinta si “foc”, li se va da dreptul de a devenii ceva asemanator Lui si vor fi salvati. Dar asta dupa ce, asemeni metalelor pretioase care rezista in foc mult mai mult decat metalele mediocre – ceea ce le si da valoarea, la fel si noi trebuie sa ne castigam mantuirea in mediul asta ostil(Terra) si guvernat de dracu, timp de in medie 60 de ani cat e “calatoria” aici. Pe deasupra cei care sunt in biserici majoritatea au o experienta prin care Dumnezeu le-a facut o minune si un bine. Credinciosii nu sunt oameni idioti care nu cerceteaza si iau totul de-a gata a ceea ce spune un popa sau un pastor, dar in viata lor Dumnezeu a facut niste minuni asa mari, ca au vazut clar puterea Lui, spre deosebire de dumneata care pari o persoana parsiva si ignoranta intocmai ca stapanii tai “bogatii omenirii si cei fara griji”, fii vaditi ai lui dracu(probavil dumneata nu crezi nici in el, dar nu-i nimic, ca el crede in dumneata). Si sincer cu atitudinea asta parsiva nici nu vei putea vedea vreodata puterea lui Dumnezeu. Eu iti recomand sa te smeresti si sa nu te limitezi la “iluminarea” ce ai primit-o “vazand ortodoxismul in cele mai adanci detalii” si la cei din jur, ci sa te uiti “tinta la Cristos” asa cum zice Biblia. Asta daca vrei dumneata, bineinteles.

 5. Singurii vinovati si responsabili, sunt cei de clasa inalta si din clasa politica, creeaza haos si razboi acolo unde nu este, iar oamenii mediocrii de fel, cred in ce se spune sau mai rau.. nu le pasa. Atata timp cat exista politica, exista razboi!

 6. Si toata suferinta din cauza religiei,toate razboaiele din istorie au motiv de baza religia apoi bani rasa etc.Ce bine ar fi sa nu existe toate diferentele astea intre oameni.

  • Toti ateii vin cu scuza asta cu razboaiele religioase. Razboaie religioase nu au avut loc niciodata, ci doar razboaie pe interes(petrol, resurse minerale, etc.). Ca vin unii lideri musulmani si manipuleaza pe cate un terorist sa se arunce in aer cu promisiunea ca va primi 50 de virgine in cer, asta e din cauza urii pe care o au fata de tarile ce le exploateaza resursele. Dar niciodata nu s-a dus vreo tara in alta sa faca razboi ca, vezi Doamne, nu credeau in acelasi Dumnezeu ca ei. Pe deasupra noi romanii am avut deja o perioada de 50 de ani in care s-a interzis credinta in Dumnezeu, sau daca credeai sa nu crezi prea tare, perioada comunista. Nu s-a rezolvat nimic. Eliminand-uL pe Dumnezeu din societate nu aduci pacea, aduci blestemul. Cei mai rai, parsivi si exploatatori oameni sunt atei si liberi cugetatori. Existenta lui Dumnezeu in societate aduce dragoste pentru aproapele, unitate, binecuvantare si protectie din partea Lui.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s