Scopul rugaciunii

the-crossScopul nostru spiritual în acest an este să folosim rugăciunea pentru a nu cădea în ispită, pentru iertarea duşmanilor, pentru pregătirea personală în perspectiva vremurilor sfârşitului şi pentru evaghelizarea lumii.

RUGAŢI-VĂ SĂ NU CĂDEŢI ÎN ISPITĂ (Luca 22:44). Domnul le dă această poruncă deoarece, în timp ce se rugau, au adormit. Este somnul o ispită, este păcat să adormi? Categoric NU, însă ispită poate deveni orice lucru bun, făcut în locul slujirii sau într-un moment al slujirii. Orice lucru, bun sau rău în sine, care distrage atenţia de la viaţa spirituală în general şi de la slujire în special poate deveni ispită. Această rugăciune are în vedere păstrarea mântuirii creştinului, ferindu-l de căderea în ispită şi în felul acesta de păcat.

RUGAŢI-VĂ PENTRU DUŞMANI (Matei 5:44). Motivul rugăciunii pentru duşmani este să nu-i poţi urî, să nu le porţi pică. Beneficiul acestei rugăciuni este mai mult al tău decât al lor, deoarece duşmanii au păcătuit odată în viaţă cu ceva anume faţă de tine, timp în care tu păcătuieşti în fiecare zi pentru că-i urăşti. Un om care urăşte este înfrânt, lipsit de pace şi linişte sufletească, un om nefericit, rănit, pe moarte. Această stare te predispune la vorbire de rău, răutate, ură, răzbunare, partide, păcat şi chiar moarte spirituală. Duşmanii sunt vinovaţi, însă judecătorul lor este Dumnezeu. Datoria ta este să-i ierţi rugându-te permanent pentru ei. În felul acesta ei au o problemă cu Dumnezeu, însă tu nu ai. În rugăciunea TATĂL NOSTRU Domnul Isus ne-a învăţat că cine nu iartă pe duşmanii lui, nu va fi iertat de Dumnezeu când se roagă pentru iertare. Această rugăciune are în vedere dimensiunea relaţiilor de pace şi linişte cu oamenii şi relaţia spirituală cu Dumnezeu.

RUGAŢI-VĂ SĂ REZISTAŢI ÎN VREMEA SFÂRŞITULUI (Mat. 24:20; Mc. 13:18). În această rugăciune, Mântuitorul ne învaţă să ne rugăm să nu fie prigoană în Sabat sau în timpul iernii. În Ziua Domnului (Sabat) omul nu este pregătit să se ascundă în cazul unei prigoane, iarna nu poate supravieţui ascuns, pomii nu au fructe, nu sunt legume, iarbă… decât zăpadă, este foarte frig pentru a sta afară, drumurile sunt inaccesibile. Prin această rugăciune Dumnezeu are în vedere să ne pregătim tot timpul, deoarece nu ştim când va veni timpul sfârşitului vremurilor.

RUGAŢI-VĂ PENTRU EVANGHELIZAREA LUMII (Matei 9:38). Dumnezeu scoate lucrători prin faptul că-i cheamă, îi formează, îi împuterniceşte şi-i trimite în lucrare. Biserica scoate lucrători prin faptul că-i confirmă şi se roagă pentru ei. Această rugăciune are în vedere viziunea promovării de slujitori noi, formarea lor şi evanghelizarea lumii întregi. ACESTA ESTE MANDATUL BISERICII LUI DUMNEZEU.

Luigi Mitoi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s