Gandul de dimineata 16 Ianuarie

pin„Pinul fără rădăcină”

Într-o grădină se înălţa foarte drept un pin, care fusese un arbore foarte frumos. Văzut de departe, părea încă plin de viaţă. De aproape însă, îţi dădeai seama că era mort şi că stătea în picioare numai datorită nenumăratelor tulpini de iederă care îl înfăşuraseră strâns, de la bază până la vârf. Când vântul a suflat în rafale violente, copacul a căzut la pământ arătând rădăcinile sale moarte.

Nu este aceasta imaginea multor oameni? Înfăţişarea lor exterioară dă altora iluzia şi poate chiar şi lor înşişi, că fac faţă greutăţilor cu multă siguranţă şi că se poartă în chip onorabil. Dar în ei nu circulă nicio sevă spirituală. Ei sunt rezultatul unei educaţii religioase, al tradiţiilor sau al convenţiilor mediului lor, şi stau în picioare prin singura virtute a acestor obiceiuri. Dacă ar fi cercetată în mod serios viaţa unor astfel de oameni, ar trebui să recunoască că au numai „forma de evlavie“, dar lipseşte viaţa din Dumnezeu.

Într-o zi, „copacul“ vieţii lor se va prăbuşi şi vor trebui să părăsească această lume. Cum va sta înaintea lui Dumnezeu acela care nu a primit viaţa adevărată prin credinţa în Isus Hristos?

*Dar n-au rădăcină în ei, ci ţin până la o vreme …

Marcu 4.17*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s